Mandekogebogen

Produktprisen til Årets Vildtret søger nu Danmarks bedste produkter lavet af vildt

Har du et produkt, som skal med i konkurrencen?

D. 3-4. november løber Årets Vildret af stablen, hvor madentusiaster over hele landet samles omkring kærligheden for mad lavet på vildt. 

Foruden diverse dygtige kokke som dyster om at lave årets bedste ret med vildtkød, så er der også den velkendte produktpris.

Den er især spændende for mig i år, da jeg skal være med i dommerpanelet til årets Produktpris-konkurrence! 

Formålet er at lære danskerne at spise bedre, lokal, bæredygtig og sæsonfrisk mad. Vildt skal ikke længere være denne nærmest “mytiske” råvare, som kun en erfaren jæger kan hente hjem til sin familie – vildt er en råvare, der skal tilbage på danskernes middagsborde i måltiderne, uden at man nødvendigvis skal sidde i skovkanten i flere timer med et gevær i hånden.

Vildt har smagsegenskaber, som er anderledes, mere komplekse og yderst interessante at eksperimentere med og jægerens udbytte skal igen peake danskerne smagsløg.

Derfor skal vi bruge folk, som har ekspertise i at behandle vildtkødet med kærlighed, erfaring og rigeligt med smag!

Dørene er nemlig åbne for at indsende produkter til prisen.

Produktprisen For Vildt skal udbrede kendskabet til vildt som mangfoldig fødevare med mange forskellige tilberedningsmuligheder. Der sættes fokus på udnyttelse af så meget som muligt af hele dyret, og dermed også madspild. Det er nemt at sælge fasanbryster, men skrog, lår og indmad kan også udnyttes i velsmagende postejer, pølser, supper eller fonder.

Produktprisen er i år opdelt i følgende tre kategorier:

Charcuteri & røgvarer: Eksempelvis vildtpostej, vildtpølser mv.

Færdigretter: Eksempelvis fasansuppe, chili con carne på vildtkød mv.

Halvfabrikata: Eksempelvis en bestanddel i en måltidskasse, et grydeklart fasanbryst med rodfrugter + en opskrift mv. 

Let the games begin!

ANNONCE
Skulle du have en vildtret, som skal med i overvejelserne?

  Så klik ind på Deltag i Produktprisen og vær med i konkurrencen!

Læs mere om Årets Vildtret.

Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt