Pulled pork med coleslaw
Langtidsstegt kød, der falder fra hinanden!
Pulled pork er en evig klassiker, som du aldrig går galt i byen med.
Den kræver lidt tålmodighed, men den passer bare sig selv - og så er resultatet uimodståeligt og værd at vente på!
Her handler det bare om at smøre et billigt stykke kød ind i en solid BBQ-rub og smide den i ovnen - så klarer tiden og den lave temperatur resten!
Herunder får du en solid og klassisk opskrift på pulled pork - og her finder du opskriften på coleslaw. Derudover skal den bare have et ordentligt skud god barbecue-sauce til sidst!
Og opskriften på rub'en?
Jeg plejer at bruge:
1 tsk. paprika
1 tsk. spidskommen
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. salt
1 tsk. friskkværnet peber
1 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. brun farin
- mængderne er 1:1, så du kan op- eller nedjustere mængden alt efter størrelsen på dit kød.
Pulled Pork
Tålmodighed og velsmag!
Ventetid: 12 timer
Tilberedning: 12 timer
Ingredienser
- 2000 gram nakkefilet, svinekød
- 3 spsk. bbq-rub (se opskriften i artiklen)
Fremgangsmåde
- Her skal lave lidt forarbejde aftenen inden og desuden tidligt ud af sengen dagen efter, hvis du vil have maden til en nogenlunde normal aftensmadstid.
- Smør nakkefileten ind i din rub og lad den marinere i en pose gerne 12 timer eller natten over.
- 11-12 timer inden servering smides fileten i en kold ovn på 110 grader. Efter 12 timer trækker man kødet fra hinanden og serverer straks.