Mandekogebogen

Ramen med karameliseret oksebøf

Krydret nuddelsuppe med grønt!

Ramen med karameliseret oksebøf

Krydret nuddelsuppe med grønt!

2 portioner 30 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 800 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk æg
  • 120 gram tykstegsbøf
  • 500 ml grøntsagsbouillon
  • 10 gram ingefær
  • 1 stk rød chili
  • 1 plade fuldkornsnudler
  • ½ stk gulerod
  • 3 fed hvidløg
  • ½ stk rødløg
  • 2 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. sirup
  • 1 håndfuld koriander
  • 50 gram hvidkål
  • 1 knsp. salt
  • ½ tsk peber

Fremgangsmåde

  1. Sæt en gryde over med vand og læg æggene i, når vandet koger. 2 mediumstørrelse æg tager ca. 6,5 minut om at blive passende smilende. Læg dem i koldt vand efterfølgende.
  2. Snit gulerod, ingefær, chili, løg og hvidløg i små tern og sauter dem 5 minutter i en tykbundet gryde ved middelvarme i lidt olie - gem lidt af grøntsagerne, så du har nogle sprøde elementer, som du putter i til allersidst. Hæld bouillon på og lad det simre, indtil resten af ingredienserne er klar.
  3. Varm olie op på en pande og lad den blive brandvarm. Dup bøffen for væske, krydr med salt og peber og smid bøffen på panden - lad den ligge på den første side i 1,5 minutter. Vend herefter bøffen, skru lidt ned for varmen og hæld soyasauce og honning på. Væsken karamelliserer hurtigt på den rygende varme pande, og når den er tyknet, kan du øse væsken over bøffen og lade den stege videre i 2 minutter. Tag bøffen af varmen og lad den hvile.
  4. Læg nudlerne i den simrende suppe og lad dem blive møre. Når alt er klar, hælder du nudelsuppen i en skål og tilsætter spidskål, de sprøde grøntsager samt koriander, halverede æg og små skiver af bøffen.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt