Sådan laver du kiksekage
En velkendt klassiker.
Kiksekage er en nostalgisk klassiker, der kombinerer sprøde kiks med en fyldig chokoladeblanding. Den kræver ingen bagning og er nem at lave – perfekt til en lækker dessert eller som en sød godbid til kaffen.
Ingredienser
- 200 g mørk chokolade (gerne 70 % for en dybere smag)
- 100 g smør
- 100 g flormelis
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 tsk vaniljesukker
- 20-25 firkantede vaniljekiks
Fremgangsmåde
-
Forbered formen
Beklæd en aflang form (fx en brødform) med husholdningsfilm, så kagen nemt kan tages ud efter afkøling. -
Smelt chokolade og smør
Hak chokoladen groft og smelt den sammen med smør ved lav varme i en gryde eller over vandbad. Rør, indtil blandingen er helt ensartet og glat. -
Tilsæt sødme og æggeblommer
Sigt flormelis i chokoladeblandingen og rør det godt sammen. Tilsæt vaniljesukker og æggeblommer, og rør, indtil massen er jævn. -
Saml kagen
Hæld et tyndt lag chokoladeblanding i bunden af formen. Læg et lag kiks ovenpå og gentag skiftevis med chokolade og kiks, indtil du løber tør for ingredienser. Afslut med et lag chokolade. -
Lad kagen sætte sig
Dæk formen til og stil den i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over, så kagen bliver fast. -
Servering
Løft kagen ud af formen ved hjælp af husholdningsfilmen og skær den i skiver med en skarp kniv.
Tips og variationer
- Tilsæt revet appelsinskal eller et nip havsalt for en ekstra dimension af smag.
- Erstat vaniljekiks med chokoladekiks eller digestive for en anden tekstur.
- Kagen kan opbevares i køleskabet i op til 4 dage eller fryses ned, hvis du vil gemme den længere.
Denne simple opskrift giver en uimodståelig kiksekage med perfekt balance mellem cremet chokolade og sprøde kiks – et hit hver gang!