Torskepakker med sauterede rodfrugter
Dampet fisk med smør og grønt!
Friskfanget fisk er som en dans på smagsløgene! Derfor er det også en vigtig ting ikke at overdøve den ferske fisk for meget med andre smage - det skal holdes simpelt og lækkert, så fisken bliver det centrale fokus.
Herunder er opskriften på nogle 'torskepakker', som jeg er opvokset med i Vestjylland - det handler i bund og grund om, at fisken skal dampes i smør og krydres nænsomt med lidt smag fra rodfrugter og persille. That's it!
Dampede torskepakker
Frisk fisk med stor velsmag.
4 portioner
15 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ingredienser
- 500 gram fersk torskefilet
- 150 gram rodfrugter
- 1 håndfuld persille
- 100 gram smør
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
Fremgangsmåde
- Start med at skrælle rodfrugter og skær dem i så små tern, som du orker.
- Varm en pande op med lidt olie og sauter grøntsagerne - de skal mørnes, men stadig have lidt bid. Krydr med salt og peber.
- Lav små ark af stanniol og læg dem på bordet. Fordel skefulde af de sauterede tern på stanniolet. Skær torsken i passende portioner og læg dem på rodfrugterne.
- Læg en stor skefuld koldt smør på hver torskefilet. Krydr med salt og peber. Hak din persille fint og drys på som sidste finish.
- Fold pakkerne op som en 'bylt' og damp dem i ovnen ca. 12-15 minutter ved 200 grader. Hold eventuelt øje ved at kigge ned i en af pakkerne - torsken skal være glasklar og falde af i flager.
- Så bliver det ikke bedre!