Mandekogebogen

Sprødstegte barbecue-linsefrikadeller med tzatziki

Velkrydrede frikadeller med barbecue og koriander!

Hvis man har lyst til et afbræk fra de klassiske frikadeller eller kyllingefrikadeller, så kan man prøve kræfter med røde linser. Her får man en mulighed for at finde en fin balance mellem sprød overflade og cremet midte! 

Linsefrikadeller med barbecue

Sprøde og lækre!

20 portioner 10 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 40 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram røde linser
  • 500 ml bouillon
  • ½ stk rød chili
  • 1 håndfuld koriander
  • ½ dl citronsaft
  • 5 stk forårsløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • 2 stk æg
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk cayennepeber
  • 1 tsk sellerisalt
  • 1 tsk løgpulver
  • ½ tsk peber
  • ½ stk agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl skyr
  • 1½ tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Skyl de røde linser grundigt i koldt vand. Hæld bouillon i en gryde og tilsæt de skyllede linser. Kog dem ved middelvarme i ca. 15-17 minutter, indtil de er helt møre. Hæld dem herefter op i en si, som kan dryppe resterende væske ned i en skål. Køl massen ned.
  2. Bland herefter de resterende ingredienser i den afkølede linsemasse, bortset fra æggene - smag først massen til og afstem krydderierne. Lad dejen stå i 20 minutter, så den kan sætte sig - så hænger massen bedre sammen, når du skal stege. Du skal have en 'fars', som flydende nok til ikke at kunne formes med fingrene som almindelige frikadeller.
  3. Varm en pande med rigeligt olie højt op og læg små klatter af farsen på. Hold øje og vend dem, når de har dannet en fin, sprød skorpe - herefter er det lidt en smagssag, hvad man ønsker i konsistens. Du kan stege dem videre på anden side i 2 minutter, hvorefter du vil have en cremet konsistens i midten. Eller også kan du smide dem ind i ovnen efter stegning - enten for at holde dem varme eller for at give dem en ekstra bagning, så de bliver mere faste!
  4. Barbecue-blandinger er så forskellige - alt efter humør og hvad du har i skufferne, så er der egentlig kun 4-5 krydderier, som er ret essentielle for retten - røget paprika, cayenne-peber, salt, sukker og løgpulver. Du kan også sagtens købe en barbecue, der allerede er blandet - der findes rigtig mange gode muligheder i forskellige butikker, hvor man bruger de rigtige krydderier!
  5. Riv agurken groft og hæld det i en si. Drys 2 tsk. salt over det, og lad det trække i 30 minutter. Pres løbende med en ske for at få så meget væske ud som muligt. Når agurken er drænet, hældes det over i en skål, hvor man tilsætter de resterende ingredienser. Lad tzatzikien trække i 20-30 minutter og så er den klar til servering!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt