Mandekogebogen

Fra ukrudt til guld (Part 2): 4 måder at udnytte dine ramsløg på

Ramsløgets mange muligheder!

Ramsløg blomstrer op rundt omkring i de danske skove mellem marts og juli, og kan bruges til alskens godter i det nordiske køkken. Jeg har fundet fire nemme måder, hvorpå de kan udnytte den herlige løgblomst.

Foruden disse er finthakket ramsløg og ganske fremragende i en fars - enten til farsbrød eller frikadeller - og så kan den bruges i bagværk, hvor du bruger den til foccaciabrød eller som topping til naan-brød. 

Og så gør den sig også godt i en cremefraiche-dressing!

Mulighederne er mange - herunder får du et par gode grundopskrifter, som også gør, at du kan bevare smagen af ramsløg lidt længere tid:

ANNONCE
Ramsløgssalt

70-80 blade

3 dl salt

Fremgangsmåde

Hæld ramsløg og salt i en blender, og blend det grundigt sammen. Fordel den blendede masse på en bageplade og lufttør det i ovnen ved ca. 80 grader 1-2 timer, indtil væden er væk og saltet smuldrer, som det skal. 

ANNONCE
Ramsløgssmør

200 g smør

20-30 blade

Fremgangsmåde

Hak ramsløget groft og skær smørret ud i små bidder. Blend det hele med en stavblender eller en almindelig blender, og sæt på køl. Klar til brug efter to timer. 

Ramsløgsolie

3 dl rapsolie eller anden smagsneutral olie

20-30 blade

Fremgangsmåde

Hæld olien i en gryde og smid ramsløget i. Varm olien forsigtigt op med et stegetermometer, og sørg for temperaturen rammer mellem 60-70 grader. Tag den af varmen, når temperaturen er nået og blend det hele grundigt sammen med en stavblender. Si efterfølgende olien i et fintmasket klæde eller en si. Afkøl olien og opbevar den på køl.

ANNONCE
Ramsløgspesto

20-30 blade

1,5 dl pinjekerner

70 g parmesanost

olivenolie efter behov

Lidt citronsaft

(smag til med salt)

Fremgangsmåde

Blend alle ingredienserne sammen til en let flydende konsistens. Olien skal gøre pestoen lind og kræver en del olie, inden blenderen tager fast. Opbevar på køl i max. 2-3 uger. 

ANNONCE
Fra ukrudt til guld (Part 2):  4 måder at udnytte dine ramsløg på
Del

Seneste nyt