Mandekogebogen

Sandkage bagt i appelsin-skaller

Sådan får du den bedste appelsin-smag frem!

En sandkage kan være lækker nok i sig selv - blød, svampet og med en meget mild smag.

Men det er også ret sjovt lige at opgradere smagen lidt - det gør man ofte ved at pifte den op med appelsin-skal. Men skal man lave lidt mere sjov i køkkenet og lidt mere parfume, så bør man bage dem i udhulede appelsinskaller!

ANNONCE

Sandkage bagt i appelsin

Intens appelsinsmag!

8 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 700 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 225 gram hvedemel
  • 225 gram rørsukker
  • 225 gram smør
  • 4 stk æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 6 stk appelsin, økologisk
  • 250 ml fløde

Fremgangsmåde

  1. Pisk smør og sukker luftigt i en skål. Pisk herefter æggene i et af gangen, til du har en jævn masse. Hæld mel, vaniljesukker og bagepulver i en skål og bland sammen - si det over i æggemassen og vend det rundt.
  2. Riv skallen fra en af appelsinerne, så du har ca 1 spsk. revet skal. Bland det i dejen.
  3. Lad dejen stå, mens du skærer toppen af en håndfuld appelsiner. Du kan forsigtigt få frugtkødet ud ved at mase en ske ned langs de hvide kanter. Brug fyldet til en smoothie, eller spis det som det er.
  4. Put dejen i en sprøjtepose, og fordel dejen i de tomme appelsinskåle. De skal være ca. halv fyldte. Sæt herefter appelsinlåget på og pak dem ind i stanniol.
  5. Bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 180 grader varmluft. Hold øje med dem. Du skal kunne stikke en kødnål ned i åbningen uden at få dej på.
  6. Servér dem rygende varme med flødeskum. De skal serveres i skålene, så du skal sidde og grave kagen ud og få hele den parfumerede oplevelse!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt