Mandekogebogen

Sangria

Læskende sommerdrik!

Når sommersolen bager, og du leder efter den perfekte forfriskning, er der få drikkevarer, der kan måle sig med en klassisk sangria.

Denne spanske favorit er ikke kun en fryd for ganen, men også en visuel fest med sine farverige frugtskiver og iskolde vin.

Sangria er ideel til sommerfester, grillarrangementer eller en afslappet dag i haven.

Her får du opskriften den perfekte sangria, som kan varieres efter sæson og hvilke slags frugter, du foretrækker.

Citrusfrugterne er primus motor, men eksempelvis nektarin kan skiftes ud med jordbær, kirsebær, blommer og meget andet.

Skål!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Sangria

Smagfuld og læskende!

4 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 750 ml rødvin
  • 1 stk appelsin
  • 1 stk citron
  • 1 stk lime
  • 2 spsk. sukker
  • ½ dl likør (eksempelvis brandy eller grand manier)
  • 350 ml danskvand
  • 2 stk nektarin

Fremgangsmåde

  1. Forbered frugten: Skær appelsin, citron og lime i skiver og fjern eventuelle kerner. Skær nektarinen i små tern.
  2. Bland ingredienserne: I en stor kande, kombiner rødvinen med skiver af appelsin, citron, lime og nektarin. Drys sukkeret i og rør rundt, indtil det er opløst. Hæld brandyen i kanden og rør godt rundt.
  3. Lad det trække: Dæk kanden til og stil den i køleskabet i mindst 2 timer (gerne længere) så smagene kan blande sig godt.
  4. Servering: Når du er klar til at servere, tilsæt isterninger og hæld sodavanden i kanden. Smag til og tilsæt eventuelt mere sukker eller sodavand efter behov.
Del

Seneste nyt

Annonce