Mandekogebogen

Smash Tacos

Smash burger-konceptet møder taco-verdenen.

En smash burger er en type burger, der laves ved at "smashe" eller trykke bøffen ned mod grillen eller stegepanden, mens den tilberedes. Dette skaber en stor, tynd bøf med en lækker, karamelliseret skorpe på den ene side, hvilket giver en intens smag og en dejlig tekstur.

Her er nogle kendetegn ved en smash burger:

  1. Karamellisering: Når bøffen trykkes ned mod varmen, skabes en Maillard-reaktion, som giver en lækker, brunet skorpe.

  2. Høj temperatur: Det er vigtigt at tilberede smash-bøfferne ved høj varme for at sikre, at de får en sprød overflade.

  3. Tykkelse: Bøffen er typisk meget tynd, hvilket betyder, at den bliver hurtigere tilberedt og ofte er mere saftig indeni.

Vi har denne gang taget det skridtet videre og lavet:

SMASH TACOS!

En lækker lille fusionssag, hvor vi kombinerer taco'en med smash-burgerens karamellisering - man smører blot et tyndt lag oksefars på tortillaen, steger den enormt hårdt og til sidst giver den en lille 'crust' i cheddarost på ydersiden.

Smagfuldt, simpelt og nemt - og så kan fyldet efterfølgende variere i det uendelige. Jeg har valgt lidt simpel grønt som tomat, salat og agurk - og så kombineret med en jalapenos-creme.

Fang opskriften herunder.

Opskrift på Taco-krydderi hjemmelavet

ANNONCE
Udskriv opskriften

Smash tacos

Med jalapenos-creme!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

Kødfyld
  • 500 gram oksefars
  • 1½ tsk taco-krydderi (se opskriften i artiklen)
  • ½ tsk salt + peber

Tilbehør
  • 8 stk tortillas, små
  • 2 håndfuld grønt (evt. salat, tomat, agurk + chili)
  • 100 gram cheddar, revet

Jalapenos-creme
  • 3 spsk. cremefraiche (enten 18% eller 38%)
  • 1½ spsk. jalapenos, syltede
  • 1 spsk. sriracha (eller din favorit-chilisauce)
  • 1 tsk revet hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave din Jalapenos-creme. Hak dine syltede jalapenos fint - rør dem sammen med fuldfed creme, revet hvidløg og et skvæt chilisauce. Smag til med salt og peber og stil til side. Gør også dit grønt klar - snit, hak og stil klar.
  2. Rør farsen med salt, peber og taco-krydderi, indtil du har en sej masse. Fordel i otte lige store klumper og læg dem enkelt på en tortilla.
  3. Smør et så tyndt som muligt lag på over hele fladen - hak lidt på kødet med en skarp kniv, ligesom når man laver hakkebøffer. Så krymper den ikke sammen.
  4. Bring en pande op på høj varme - giv den en sjat olie og smid så 1-2 tortillas (alt efter pandestørrelse) på af gangen. Pres dem hårdt end med en lille kasserolle, grydelåg eller burgerpresse. Steg dem hårdt i 2 minutter, eller indtil du har en fin stegeskorpe og ikke kan se noget lyserødt længere.
  5. Skru lidt ned, flyt din(e) tortillas og drys en lille håndfuld revet cheddar pr. tortilla - læg tortilla på den smeltende ost, lad det stege i et minut, og fold så din tortilla over på midten. Osten hænger nu fast som en crust og er klar at blive spist.
  6. Fyld dem med grønt og dressing og server dem rygende varme eller lune.
Del

Seneste nyt

Annonce