Mandekogebogen

Spicy Sticky Duck

Krydret, smagfuld and!

Andesteg er for danskerne ofte synonym med enten julemad eller måske lige en gang confiteret and - som vi også forbinder ret meget med julen.

Men andekødet kan bare noget særligt hele året rundt.

Og uanset om du lige leder efter en anderledes juleand eller bare en lækker, ny asiatisk aftensmad - så skal du prøve denne opskrift.

Jeg kalder den Spicy Sticky Duck og er en utrolig nem og lækker opskrift på hjemmelavet asiatisk - sprød, snasket kylling i en chili-stickysauce samt lynsyltet rødkål på toppen af ris.

Potent, smagfuld og utrolig lækkert. Det er i hvert fald en juleand, som du aldrig har fået det før!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Spicy Sticky Duck

Anderledes and og juleand!

2 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

Crispy Duck
  • 1 stk andebryst
  • 1 dl majsstivelse
  • 1 stk æg

Lynsyltet rødkål
  • 1 håndfuld rødkål, rød spidskål eller andet kål
  • 1½ dl eddike
  • 2 spsk. sukker

Stickysauce
  • ½ dl soyasauce
  • 1 dl vand
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. ingefær, revet
  • 1 spsk. brun farin
  • ½ stk lime
  • ½ tsk chiliflager, røde
  • 1 tsk majsstivelse
  • 1 spsk. sriracha (eller din favorit-chilisauce)

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge sukker og eddike op, indtil sukker er opløst. Smid finthakket rødkål i og sluk for varmen. Lad det lynsylte, mens du forbereder resten. Sæt også ris over, hvis du bruger det som eventuelt tilbehør.
  2. Bland alle ingredienserne til din stickysauce sammen, så den står klar. Find en wok eller høj pande frem og bring den op på høj varme med en god sjat olie.
  3. Fjern skind på dit andebryst og skær det i mundrette bidder - dyp det først grundigt i majsstivelse, derefter i en skål med sammenpisket æg og så tilbage i majsstivelsen for et sidste lag. Smid dem op i den varme olie og brun dem hårdt af i 3-4 minutter, eller indtil de begynder at blive sprøde og brune.
  4. Kassér olien og læg andestykkerne på fedtsugende papir - hæld nu stickysaucen i wokken og lad det koge op. Lad det simre, indtil det tykner. Smag til.
  5. Når dit tilbehør er færdigt, smider du kødet op i saucen og steger det i gennem i et minuts tid - mindre, hvis anden skal forblive sprød - og du kan også vælge at servere saucen ovenpå kødet inden servering. Top dine ris af med lynsyltet rødkål, sprød and og stickysauce.
Del

Seneste nyt

Annonce