Mandekogebogen

Spiseske

Må-ske den mest brugte?

Okay... Vi ved alle hvad en spiseske er, men da vi satte os for at lave dette lille opslagsværk om køkkenudstyr, blev vi enige om at alt, ALT skulle indgå i den: 

En spiseske er et redskab, der typisk bruges til at spise mad med, især suppe eller andre flydende fødevarer. Spiseskeen er normalt en af de større skeer i et bestiksæt, og den bruges også til at spise hovedretter med.

Spiseskeen er typisk lavet af metal, såsom rustfrit stål, sølv eller messing, men den kan også laves af plastik, træ eller andre materialer. Spiseskeer findes i forskellige størrelser og designs og kan have en række forskellige former, som kan tilpasses forskellige typer af mad og måltider.

Den traditionelle form for spiseskeen har en oval form med en buet form, der passer til munden og en lang håndtag, som man holder på. Der er dog også spiseskeer, der har en mere moderne form, som kan have en bredere skål og et kortere håndtag.

Spiseskeer bruges ofte til at spise suppe, ris, pasta og andre retter, hvor man ønsker at tage en stor mængde af fødevarerne på én gang. Spiseskeen kan også bruges til at blande ingredienser sammen i en skål eller for at tage saucer eller dressinger på maden.

Vidste du i øvrigt, at spiseskeer også er blevet brugt til ceremonielle formål? I mange kulturer bruger man en spiseske som en del af en religiøs ceremoni eller et særligt ritual.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce