Mandekogebogen

Stegte og dampede fyldte bao-boller

En lækker tøm-køleskabet-ret.

Bao-boller er noget helt specielt - normalt er vi danskere vandt til sprødt brød, knasende skorper og bagte brødprodukter.

Men bao-teknikken damper selve brødet, så det får en helt anden luftig og lækker struktur.

Mens du kan læse min klassiske opskrift på nemme bao-boller med og uden bambusdamper, så har jeg taget skridtet videre og lavet en version a la indbagte bao-boller!

Det er en herlig tøm køleskabet-ret, som er nem, lækker og uimodståelig!

Se opskriften på de svampede, indbagte bao-boller herunder:

ANNONCE

Fyldte bao-boller

Svampede og lækre!

6 portioner 2 timer
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 130 ml vand
  • 10 gram gær
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 30 gram smør, smeltet
  • 220 gram hvedemel
  • 250 gram "tøm køleskabet"-fyld

Fremgangsmåde

  1. Opløs sukker, gær og salt i vandet. Tilsæt den smeltede smør.
  2. Hæld hvedemelet i og ælt dejen på en køkkenmaskine i ca. 10-12 minutter, eller indtil dejen slipper skålen og er blank, glat og ikke klistrer.
  3. Hæld den ud på et meldrysset bord - lad den hæve under et let fugtigt viskestykke i en time og 30 minutter.
  4. Lav under hævetiden selve fyldet - og her kan du freestyle helt som du vil! En perfekt 'tøm køleskabet'-mulighed - jeg bruge 2 krydrede pølser, 1 kartoffel, 1/2 peberfrugt, lidt broccolistok, en rødkålsrest, 1 hvidløg, 1 tsk. frisk ingefær, 1 gulerod, lidt sesamfrø, tørret chili, salt, peber og soya. Svits det af på en pande, så det falder lidt sammen - lad det køle helt af.
  5. Del nu dejen i 6 portioner og rul dem ud til runde cirkler med en diameter på ca. 10-12 centimeter. Fordel en skefuld fyld på hver cirkel og fold enderne op, så den danner en bold.
  6. Varm en høj pande op med lidt olivenolie til middelhøj varme - læg dejkuglerne med foldningen nedad i panden og lad dem stege i 1-2 minutter - løft en af dem for at se, om den har fået en gyldenbrun bund. Når dette er opnået hældes nu 1,5 dl vand ned i panden langsomt, så det bobler op - skru ned på lavt blus, så vandet blot simrer. Lad dem stege og dampe videre, indtil vandet er forsvundet i ca. 20 minutter.
  7. Løft låget og lad dem dampe lidt af. Herefter kan du løfte dem op og serverer straks!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt