Syltede, grønne jordbær
Anderledes syltning med stor velsmag.
Jordbær bliver ofte foretrukket, når de er helt solmodne, knaldrøde, saftige og søde - det er nærmest sommer på en tallerken, og så lige med en tung omgang fløde til. Ikke et øje tørt.
Men grønne jordbær kan noget helt unikt, hvis man plukker dem i deres tidlige udviklingsstadie og sylter dem!
Syltede, grønne jordbær fungerer helt fantastisk til mange ting - her er et par gode eksempler:
- Pift hvilken som helst salat op med et krydret, syrligt og aromatisk indspark
- Perfekt som det sur/søde i din salsa
- Fantastisk modspil til det tunge og fede køkken
- Sprødt og anderledes input til en dessert med meget søde noter
Asier har desuden længe været klassikeren, når det kommer til det 'sure' sidestykke til en gammel, dansk ret eller en frokost-håndmad - men hvis du klar på at prøve kræfter med nogle nye teknikker og elementer til konservering og syltning, så er denne opskrift med brug af grønne jordbær vejen frem til mange ting!
Før sommeren for alvor melder sin ankomst med røde, solmodne jordbær, kan du nemt samle lidt vinterforråd i de umodne bær til konservering til de kedelige håndmadder i fremtiden.
Ca. holdbarhed er 3-4 måneder.
Syltede, grønne jordbær
Smagen af sommer - på en anderledes måde!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 300 gram grønne jordbær
- 2 dl eddike
- 2 dl rørsukker
- 1 spsk. sennepskorn
- 1 tsk chili, tørret
- 15 stk sorte peberkorn
- 15 stk hvide peberkorn
Fremgangsmåde
- Skold et eller flere sylteglas samt de tilhørende låg med kogende vand og tør den af.
- Skyl jordbærrene, og fjern forsigtigt stilken med en ske.
- Læg jordbærrene i glasset så mange, der kan presses i som muligt (uden at mase frugten), da de svinder meget i størrelsen efter konservering.
- Varm eddike op og og opløs sukkeret tilfør herefter krydderierne og lad det simre i 2-3 minutter.
- Hæld den kogende væske over jordbærrene og skru låget på hurtigt. Lad glasset køle af og sæt det herefter på køl.
- Trækketid: 2-3 uger.