Mandekogebogen

Syltede rødbeder

Saftige rødbeder og en genial krydderiblanding.

Selvom hedebølgen ikke ligefrem vækker associationer til syltede rødbeder, så har varmen dog gjort, at rødbederne i køkkenhaverne vokser med lynets hastighed. Jeg har i år rigeligt med bolche-beder i haven, som egner sig til diverse sommerssalater - både smagsmæssigt og for øjet - men hvis man ikke kan spise sig fra dem, så er en god gammeldags syltning på sin plads.

Herunder finder du opskriften på en suveræn lage, som egner sig til alle slags syltede rødbeder - tilpas balance mellem surt og sødt og en krydderiblanding, som får alle tingene til at gå op i en højere enhed!  

ANNONCE

Syltede rødbeder

Perfekt krydderiblanding og lækre rødbeder!

8 portioner 0 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3½ dl eddike
  • 2 dl rørsukker
  • 400 gram rødbeder
  • 3 stk laurbærblade
  • 6 stk enebær
  • 1 stk kanelstang
  • 12 stk hvide peberkorn
  • 12 stk sorte peberkorn
  • ½ tsk chili, tørret
  • 1 spsk. sennepskorn
  • 1 stk stjerneanis

Fremgangsmåde

  1. Skrub rødbederne grundigt og fjern jordrester. Alt efter størrelse skal de nu koge mellem 35-50 minutter, til de er møre.
  2. Lad dem køle af. Gnub herefter skrællen af rødbederne og skær den i mundrette skiver.
  3. Hæld eddike og sukker i en gryde og kog op. Tilsæt krydderierne og lad det få et hurtigt opkog i 2-3 minutter.
  4. Skold et eller flere glas, og læg rødbedeskiverne i.
  5. Hæld den varme lage over, og lad dem trække i minimum 1 uge.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt