Mandekogebogen

Tacos al Pastor

Tacos med karamelliseret gris og ananas!

Tacos al pastor er en populær mexicansk gadekøkkenret, der er kendt for sin krydrede og saftige smag.

Retten består af skiver af marineret svinekød, der er grillet på en vertikal rotisserie, kendt som en "trompo".

Kødet bliver langsomt tilberedt og får en karakteristisk røget og krydret smag - men hvis du ikke lige har det store rotisseri-system derhjemme, kan man 'nøjes' med at grille det 'stablet' på et spyd i ovn eller grill.

Når kødet er færdigtilberedt, skæres det i tynde skiver og serveres i bløde majstortillas. Traditionelt set bruger man til marineringen af svinekødet en kombination af chilipepper, eddike, forskellige krydderier og typisk også ananasjuice.

Ananasjuicen fungerer som et naturligt mørningsmiddel og tilfører også en sødlig smag til kødet. Denne marinade bidrager til kødets karakteristiske smag og tekstur.

Tacos al pastor har sin oprindelse i det traditionelle libanesiske køkken. I det 19. århundrede migrerede mange libanesere til Mexico, og de bragte deres kulinariske traditioner med sig.

Blandt disse var traditionen med at grille kød på en vertikal rotisserie, som kaldes "shawarma" på arabisk

. Denne tradition blev tilpasset og fusioneret med de lokale mexicanske smage og råvarer, hvilket resulterede i udviklingen af tacos al pastor. Den karakteristiske måde, hvorpå kødet grilles på en trompo, minder om den måde, hvorpå shawarma kød tilberedes.

Den store trompo med det marinerede kød roterer langsomt foran en varmekilde, typisk en åben flamme eller en varmeplade. Denne langsomme tilberedningsmetode giver kødet mulighed for at blive mørt og saftigt samtidig med, at det opnår en smuk brunet overflade.

Når tacos al pastor serveres, toppes de typisk med friskhakkede korianderblade, løg og ananasstykker. Nogle mennesker tilføjer også ekstra garniture som salsa, guacamole eller limejuice for at tilføre endnu mere smag og friskhed til retten.

Fang vores nemme version af Tacos Al Pastor herunder - og her finder du opskriften på hjemmelavede tacos

ANNONCE
Udskriv opskriften

Tacos al Pastor

Gris og ananas!

6 portioner 3 timer, 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 1 time, 30 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

Marinade og taco-fyld
 • 600 gram nakkekoteletter eller nakkefilet
 • 2 spsk. fransk æblecidereddike
 • 300 gram ananas, frisk
 • 4 stk guajillochilier (kan erstattes med jalapenos og rød chili)
 • 2 spsk. koncentreret tomat
 • 2 tsk oregano
 • 2 tsk spidskommen, stødt
 • 4 fed hvidløg
 • 1 tsk salt + peber
 • 1 stk lime, økologisk

Ananas-salsa
 • ½ stk ananas, frisk
 • 1 stk rødløg
 • 1 stk rød chili
 • 1 stk avocado
 • 1 stk frisk koriander, bundt

Fremgangsmåde

 1. Bland koncentreret tomat, oregano, spidskommen, hvidløg, chilier og 2/3 af den friske ananas i en gryde - blend det til en puré og bring det i kog ved middelhøj varme. Lad det koge op i 5-8 minutter, indtil det tykner let og smag til løbende, så du rammer en god sødme og syre samt tilføj salt. Lad det køle helt af.
 2. Skær nu dit svine i skiver og vend i marinaden - lad det trække 3-24 timer i køleskab.
 3. Skær nu dit svine i skiver - brug resten af din ananas i en skive som base til et spyd i bunden, hvor du presse skiver af marineret kød ned på spyddet i en bunke. Afslut med en skive ananas. Hvis spyddet ikke er stabilt kan du også lægge det ned og vende det under stegning.
 4. Nu skal det steges i ovn eller grill ved 160 grader i 2-2,5 timer. Pensl eventuelt løbende med overskydende marinade. Efter stegetiden tager du spyddet ud og skærer kødet ud i mindre strimler - nu skal det have en over nakken i ovnen eller på grill i 15-20 minutter. Pensl eventuelt med en opløsning af halv limesaft og halv sirup/honning for at give det et glaze og snasket stegeskorpe.
 5. Ananas-salsa laves ved at skære alle ingredienserne i små tern/skiver og blande sammen - lad det trække i 20-30 minutter. Serveres med bløde tacos og gerne et skud sriracha!
Del

Seneste nyt

Annonce