Mandekogebogen

Tapas: Chorizo kogt i æblecider

Spansk tapas-klassiker med stor velsmag!

Den spanske chorizo-pølse kan bruges til utroligt mange ting. Den smager skønt i sig selv, men kan også varierer meget i smag og konsistens via andre tilberedningsmetoder.

En klassisk måde at fremhæve smagen på og desuden tilføre lidt ekstra power, er ved at lave den som Chorizo a la Sidra. 

Kort sagt - chorizo kogt i æblecider!

Her giver det selvfølgelig mening, at du bruger en rigtig god, økologisk cider for at få lidt sprødhed, syre og masser af naturlig sødme - men er du på SU-vognen eller ikke i nærheden af en lokal specialforretning, så er jeg sikker på, at du kan trylle dig lidt frem med de store 2-liters cider-flasker, lidt citronsaft og tilsmagning.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Chorizo kogt i æblecider

Krydret og saftig tapas-klassiker!

3 portioner 35 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 100 gram chorizo-pølse
  • 4 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 3 dl æblecider

Fremgangsmåde

  1. Skær chorizoen i mindre stykker, men ikke for tynde. Fjern 'skindet' omkring dem.
  2. Varm en gryde op med olivenolie til middelhøj varme og lad pølserne får lidt farve og skorpe i 2-3 minutter.
  3. Tilsæt herefter din æblecider og lad det bruse godt op ved høj varme. Smid hvidløg i, som er skåret i tynde skiver. Cideren skal lige dække pølserne.
  4. Lad cideren koge i ca. 15-20 minutter, eller indtil den har reduceret nok til at være en nærmest sirupsagtig oliemasse, som glaserer pølserne. Servér dem rygende varme og brug gerne nok godt landbrød til at få al den lækre saft med!
Del

Seneste nyt

Annonce