Mandekogebogen

Test: Nescafé Farmers Origins

Vi kigger nærmere på første lancering af kaffekapsler fra Nescafé.

Nescafé var for nyligt for første gang ude med deres helt egen kollektion af kaffekapsler til folk, der sætter pris på både god kaffe og den gode historie.

Deres original Nespresso-kompatible kaffekapsler er kommet i en kollektion på seks forskellige produkter, der hver især dykker ned i et populært kaffelandskab i verden.

Du kan læse mere om konceptet lige her.

Vi har fået kaffekapslerne forbi til en lille test for at se, hvad de nye smage kan byde ind med til hverdagens kaffe!

Brasilien: Lungo-kaffekapsler

Kaffekortet peger i denne ombæring til Brasilien, hvor selve kapslens indhold er bygget på 100 procent Arabica-bønner, som i denne omgang byder på en ristning, der giver en fyldig, klassisk kop kaffe. Kapslen giver en god, gammeldags kop kaffe, som har en meget subtil og balanceret smag, der er velegnet til morgenkaffe eller den sidste kop kaffe på eftermiddagen, hvor man bare lige skal have en sidste kop til at stresse af på. Den er den mest klassiske i udvalget, som rammer en fin balance uden at kamme over i for meget bitterhed eller frugtighed.

3 Americas: Lungo

Her får vi et skønt summasummarum af kaffebønner fra både Costa Rica, Guatemala og Nicaragua, som i kombinationen giver en meget fyldig og intens smagsprofil. Der er en slags fedme og let sødme over kaffen, som læner sig op af nøddenoter - mens den samtidig også har smæk på en elegant bitterhed, som giver en skøn, kraftig eftersmag. En klassisk kop kaffe, der lige har fået lidt ekstra kærlighed på ristningen.

India: Espresso

Nu bevæger vi os i stedet over i den mere koncentrerede smag, der byder på en indisk version af den klassiske espresso. Det sydlige Indien er blevet ‘destilleret’ ned i kapslen, som bygger på en intens, aromatisk espresso, som har fået et smæk på mørk-ristningen. Men tricket er at finde den rigtige ristningsgrad, så espressoen ikke kammer alt for meget over i bitterhed - og det sker på denne kapsel, hvor man får nogle lidt mere sødlige undertoner i modspil til den mørke dybde. Chokolade-noter med cremet finish!

Africas: Ristretto

Her er vi helt nede i kaffenørde-kælderen til dem, der ikke kan få kaffen ‘stærk’ nok. En ristretto er egentlig en meget simpel ting - en klassisk espresso er ca. 30 ml væske igennem et enkelt ‘skud’ kaffe, mens en ristretto er samme mængde vand til dobbelt så meget kaffe. Så der er smæk på! Denne kapsel er lidt ligesom ølverdenens svar på en DIPA (Double India Pale Ale), hvor man skruer op for alle tangenterne og lader magien ske. Resultatet i denne kapsel er, at den får den nødevendige bitterhed, enorme dybde og kraftige eftersmag - men mængderne gør også, at man åbner nye smagsprofiler, der bevæger sig mere over i et syrlige, frugtige, som både giver noter af sødmefuld ristet kakao og ribs. Saftig og kraftig!

Colombia: Espresso

Mens Brasiliens Lungo-kapsel gav os det mest klassiske eksempel på en kop kaffe, er denne colombianske sag den klassiske espresso. Det er den, som alle kan være med på - Balanceret, mild og masser af smæk på de saftige og frugtige smage frem for alt for meget ristning og bitterhed. Den er subtil, afrundet og med en noter af tropisk frugt.

Colombia: Espresso Decaf

 Samme koncept som ovenover, bare med lidt højere ristningsgrad for at opnå den bitterhed, som man normalt kommer fra koffeinens bitre noter. Her har man lige skruet lidt for for ristningen for at imødekomme smagen og manglen fra koffein-boostet - en fin koffein-fri lille sag, som dog ikke kommer helt op på samme smagsniveau som den originale.

Hvis du vil på et kaffeeventyr, kan du fange kapslerne i blandt andet Bilka, Føtex, SuperBrugsen og Meny.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce