Tomatsuppe
En klassiker med stor velsmag!
Tomatsuppe er den evige klassiker, som egentlig kræver utroligt lidt kærlighed for at smage fantastisk.
Det er ofte sådan lidt en 'tøm køleskabet'-suppe, hvor man i princippet laver en bouillon med tomater - og det smager fantastisk!
Få min bedste opskrift herunder på nem tomatsuppe.
Tomatsuppe
Nem og velsmagende.
4 portioner
1 time
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ingredienser
- 8 stk tomater
- 4 stk bladselleri
- ½ stk knoldselleri
- 2 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. oregano
- 200 ml grøntsagsbouillon
- 200 ml vand
- 2 tsk salt
- 1 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
- Hak tomaterne i små firkanter. Hvis du skærer dem småt nok, så behøver du ikke skolde skindet af på forhånd.
- Hak bladselleri, løg og hvidløg. Skær knoldselleri i små tern.
- Sautér løg, hvidløg og knoldselleri i en gryde med olivenolie.
- Hæld resten af ingredienserne og krydderiet i og lad det simre. Smag til undervejs.
- Suppen skal gerne simre i minimum 30-45 minutter, da man dermed udvikler større smag og mere intensitet.
- Alternativt kan man også tilføje kartofler, peberfrugter, rodfrugter eller andre ting, som man har liggende tilovers i grøntsagsskuffen!
- Hvordan du foretrækker din suppe, er nu op til dig. Du kan lade den forblive rustik (sådan foretrækker jeg den) - eller du kan blende den til en finere masse. Herefter er det bare med at tilføre suppehorn, cremefraiche eller en skive sprødt brød til!