Mandekogebogen

Tomatsuppe

En klassiker med stor velsmag!

Tomatsuppe er den evige klassiker, som egentlig kræver utroligt lidt kærlighed for at smage fantastisk.

Det er ofte sådan lidt en 'tøm køleskabet'-suppe, hvor man i princippet laver en bouillon med tomater - og det smager fantastisk!

Få min bedste opskrift herunder på nem tomatsuppe.

ANNONCE

Tomatsuppe

Nem og velsmagende.

4 portioner 0 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 8 stk tomater
  • 4 stk bladselleri
  • ½ stk knoldselleri
  • 2 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. oregano
  • 200 ml grøntsagsbouillon
  • 200 ml vand
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Hak tomaterne i små firkanter. Hvis du skærer dem småt nok, så behøver du ikke skolde skindet af på forhånd.
  2. Hak bladselleri, løg og hvidløg. Skær knoldselleri i små tern.
  3. Sautér løg, hvidløg og knoldselleri i en gryde med olivenolie.
  4. Hæld resten af ingredienserne og krydderiet i og lad det simre. Smag til undervejs.
  5. Suppen skal gerne simre i minimum 30-45 minutter, da man dermed udvikler større smag og mere intensitet.
  6. Alternativt kan man også tilføje kartofler, peberfrugter, rodfrugter eller andre ting, som man har liggende tilovers i grøntsagsskuffen!
  7. Hvordan du foretrækker din suppe, er nu op til dig. Du kan lade den forblive rustik (sådan foretrækker jeg den) - eller du kan blende den til en finere masse. Herefter er det bare med at tilføre suppehorn, cremefraiche eller en skive sprødt brød til!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt