Mandekogebogen

Tomatsuppe

En klassiker med stor velsmag!

Tomatsuppe er den evige klassiker, som egentlig kræver utroligt lidt kærlighed for at smage fantastisk.

Det er ofte sådan lidt en 'tøm køleskabet'-suppe, hvor man i princippet laver en bouillon med tomater - og det smager fantastisk!

Få min bedste opskrift herunder på nem tomatsuppe.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Tomatsuppe

Nem og velsmagende.

4 portioner 1 time
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 8 stk tomater
  • 4 stk bladselleri
  • ½ stk knoldselleri
  • 2 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. oregano
  • 200 ml grøntsagsbouillon
  • 200 ml vand
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Hak tomaterne i små firkanter. Hvis du skærer dem småt nok, så behøver du ikke skolde skindet af på forhånd.
  2. Hak bladselleri, løg og hvidløg. Skær knoldselleri i små tern.
  3. Sautér løg, hvidløg og knoldselleri i en gryde med olivenolie.
  4. Hæld resten af ingredienserne og krydderiet i og lad det simre. Smag til undervejs.
  5. Suppen skal gerne simre i minimum 30-45 minutter, da man dermed udvikler større smag og mere intensitet.
  6. Alternativt kan man også tilføje kartofler, peberfrugter, rodfrugter eller andre ting, som man har liggende tilovers i grøntsagsskuffen!
  7. Hvordan du foretrækker din suppe, er nu op til dig. Du kan lade den forblive rustik (sådan foretrækker jeg den) - eller du kan blende den til en finere masse. Herefter er det bare med at tilføre suppehorn, cremefraiche eller en skive sprødt brød til!
Del

Seneste nyt

Annonce