Mandekogebogen

Triple Trifli med hasselnød-sesam-knas

Den ultimative sommerdessert!

Når den danske sommer melder sin ankomst kan man glæde sig til alle de lækre bær og frugter, som pryder haver og køkkenhaver landet over.

Hvis du er så heldig, at kunne høste rigelige mængder af saftige afgrøder i baghaven, så er der heller ikke noget bedre end at læsse fryseren med ‘destilleret sommer' til senere på året.

Og en af de ting, du kan bruge dine frosne bær til, er selvfølgelig den klassiske trifli.

Der findes mange former for trifli på markedet, og fyldet varierer alt efter sæsonen eller humøret!

Men hvis man skal forkæle sig selv lidt ekstra, så har jeg fundet på denne famøse dessert, som går under navnet ‘Triple Trifli’.

Som navnet antyder, er det en hyggelig trio-symfoni af sommerens frugter, som bliver forvandlet til en nem og lækker dessert.

Lag på lag af forskellige smage krydret med knasende sprød hasselnød-sesam-knas!

Og en af de ting, som kan være lidt anderledes ved frosne frugter, er, at konsistensen kan variere, når først bærrene har været i fryseren.

Derfor har jeg teamet op med Dansukker, som leverer deres traditionelle syltesukker netop til dette formål.

Det indeholder naturlig pektin, som er det naturlige geleringsmiddel, man finder i friske frugter. Og bruger du frisk frugt direkte fra haven?

Så fungerer syltesukkeret stadigvæk sublimt, da du dermed bedre kan justere konsistensen til at passe til enten en let flydende syltetøj eller en mere ‘fast’ omgang til trifli og lagkager!

Du kan se opskriften herunder - og forholdet mellem bær og sukker ser du lige herunder:

Stikkelsbærkompot:

1,5 dl grønne stikkelsbær

1,5 dl syltesukker

Rabarberkompot:

2 stængler rabarber

1 spsk. vaniljesukker

1 dl syltesukker

Hindbærkompot:

1 dl hindbær

0,5 vaniljestang

0,5 dl syltesukker

ANNONCE

Triple Trifli med hasselnød-sesam-knas

Sommerens bedste dessert!

4 portioner 20 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 1350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1½ dl stikkelsbær
  • 1 dl hindbær
  • 2 stk rabarber
  • 3 dl syltesukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • ½ stk vaniljestang
  • 1 dl hasselnødder
  • ½ dl sesamfrø
  • 1 dl mørk sirup
  • 2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. I tre gryder (eller en af gangen alt efter overblik!) fordeles de tre forskellige typer bær og tilsættes sukker (se længere oppe i artiklen, hvor meget sukker der skal til de enkelte bær) og de resterende ingredienser. Stikkelsbærkompotten skal være den syrlige del, rabarberen den sødmefulde og hindbærdelen den mere parfumerede.
  2. Alle tre kompotter skal simre i ca. 10 minutter, indtil konsistensen er let flydende til fast. Lad dem køle helt ned i køleskabet.
  3. I mellemtiden hakker du hasselnødderne groft og blander dem sammen med sesamfrø og den mørke sirup. Hæld den klistrede masse på en bageplade med bagepapir og giv den ca. 15 minutter ved 180 grader varmluft - indtil der kommer lidt mørke farver på massen og siruppen karamelliserer let. Lad det køle helt af.
  4. Pisk piskefløden stiv. Fordel lag på lag af skiftevis kompot, knas og flødeskum og servér straks!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt