Mandekogebogen

Tzatziki-kartoffelsalat

Græsk-inspireret sommertilbehør!

Hvis du er typen, der ligesom os elsker dip og tilbehør - så vil du elske denne kombination!

Her har vi taget afsæt i det græske køkken, hvor tzatziki-dressingen står som en øjesten i hele universet.

Vi har valgt at kombinere det med en god, klassisk kartoffelsalat, hvor selve dressingen er en base af tzatziki.

Det bedste fra to verdener!

Nem at lave, sommervenligt og klar på ingen tid - og så har man både dip og tilbehør klaret på én ret!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Tzatziki-kartoffelsalat

Smagfuld kombination!

4 portioner 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 kilo kartofler (gerne nye kartofler)
  • 500 gram græsk yoghurt (alternativt cremefraiche)
  • 1 stk agurk
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk. god olivenolie
  • 1 tsk salt + peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at rive din agurk og hælde det i en si - drys med lidt salt, så væsken drypper fra. Skal det gå hurtigt, kan du 2-3 gange knuge agurkestrimlerne i hænderne, så væsken fjernes hurtigere.
  2. I mellemtiden skærer du kartoflerne i tern og koger dem i rigeligt saltet vand - du kan både lave med og uden skræl. Kog dem møre i 17-18 minutter og lad dem køle helt af.
  3. Når agurkestrimlerne er dryppet af, rører du olivenolie, salt og peber ud i din græske yoghurt - riv dine hvidløg i og tilføj til sidst agurk. Smag grundigt til. Gerne godt saltet, da kartoflerne er meget milde i smagen.
  4. Vend de afkølede kartofler i yoghurten og lad det trække i minimum en time i køleskabet - gerne længere - inden servering.
Del

Seneste nyt

Annonce