Mandekogebogen

10 kreative cocktails med Baijiu

Eksotiske cocktails.

Baijiu er måske den mest populære spiritus, du aldrig har smagt. I Kina er det nationaldrik og fast inventar ved festlige lejligheder – serveret i små glas og skyllet ned med et rungende ganbei! Men ude i den vestlige verden begynder baijiu langsomt at finde sin vej til cocktailkortet. Og ja, det kan godt være, det dufter lidt funky første gang – men hold fast, for her gemmer sig en intens og spændende smagsverden, som nogle af verdens dygtigste bartendere nu er i gang med at udforske.

Læs også: Mojito

Her er 10 kreative cocktails, der viser, hvordan baijiu kan spille både førsteviolin og bindeled – fra det florale og friske til det dybt umami og uventet tropiske.

Porcelain – Tekop møder barvogn

Mother Cocktail Bar i Toronto skaber med Porcelain en cocktail, der kombinerer baijiu, tør sake og violetlikør med jasmin-te og laktogæret pære. Der er også ristet vildris og kokos, som tilføjer nøddeagtig varme, og limejuice til at balancere det hele. Det lyder komplekst – og det er det – men på den måde, hvor alt spiller sammen i stedet for at kæmpe om opmærksomheden.

The Emerald Fang – Peanutbutter-sandwich med et twist

MAKfam i Denver serverer denne vilde kombination med baijiu, ananas, saltet banan, amaro og sort sesam. Inspireret af en barndomssnack med peanutbutter, banan og ananasmarmelade, er det en nostalgisk og lidt skæv tilgang, der viser, hvordan baijiu kan få nye venner – uden at miste sin kant.

Podium Punch – Fest med frugt og krydderi

På Simpl Things i Toronto har Evelyn Chick sat baijiu sammen med tequila, ananaschai og varme krydderier. Den er klarificeret med kokosmælk, som giver smoothness uden at overdøve. Et godt eksempel på, hvordan man kan tæmme baijiu uden at pakke det ind.

Paper Crane – Klassikeren med en asiatisk kant

En riff på Paper Plane, men her med baijiu i stedet for bourbon. Serveres på Capital Spirits i Beijing, og kombinerer amaro, Aperol og citronjuice. Enkel, balanceret og nem at lave derhjemme. Tilføj lidt jasmin-te eller litchi for ekstra duft og kompleksitet.

Thai Me Down – Mælkete og mango i perfekt harmoni

Peachy's i New York beviser, at baijiu og mælk godt kan fungere sammen. Med tamarind, mango og thailandsk mælkete bliver drinken rund, tropisk og nostalgisk – nærmest som en streetfood-dessert på glas. Den gør sig perfekt til stærk mad eller som aperitif.

Herbal Shot – Et shot med dybe rødder

På The Red Pavilion i Brooklyn får du baijiu med gojibær, tjørnebær og ginseng. Det hele serveres som et koncentreret shot – en slags urtelikør, der både vækker sanserne og viser baijius forbindelse til kinesisk medicin. Nørdet og lækkert.

Baijiu Gun Powder – Tre i én, hurtig og farlig

På Sunny’s Chinese i Toronto får du et sæt: et daiquiri, en burdock-øl og et skud baijiu. Konceptet er simpelt – drik hurtigt og hold fast. Det er en hyldest til kinesiske nattelivsritualer med stærk mad og hurtige drinks.

Pandan Pisco Paradise – Når Kina møder Filippinerne

Casa Chi i Chicago blander baijiu med pisco og pandan – og skaber en cocktail med florale, grønne og søde noter. Pandan binder den funky baijiu og elegante pisco sammen i en tropisk cocktail, der føles som en flyvetur til Sydøstasien.

Forbidden Elixir – Eksotisk, men tilgængelig

Hos MiMi Mei Fair i London har man valgt at bløde baijiuens kant op med vodka, lychee, thaibasilikum og citron. Resultatet er lyst, urtet og tropisk – en god intro til baijiu for den skeptiske gæst, uden at gå på kompromis med originaliteten.

Baijiu Breeze – Simpel, citrus og lige til

Vil du lave en baijiu-cocktail derhjemme? Prøv Baijiu Breeze: baijiu, ananasjuice, grapefrugtjuice, evt. lidt sukkerlage og en smule Angostura bitters. Rør det hele i et glas med is og top med en eksotisk garnish – f.eks. en karamelliseret frugtspyd. En nem og forfriskende måde at starte baijiu-rejsen på.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce