Appelsinmåne
Et anderledes take på citronmånen.
Citronmånen får altid al opmærksomheden med sin lækre syre, fede konsistens og svampethed, som varer i flere dage.
Se min udgave her - hjemmebagt citronmåne.
Men appelsiner gør sig også gevaldigt godt i samme kage - og du kan både bruge blodappelsiner og almindelige appelsiner til kagen.
Herunder får du en lækker svampet og utrolig velsmagende kage, som holder sig saftig og lækker i mange dage.
Appelsinmåne
Lækker citronmåne-variant!
12 portioner
1 time, 5 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 55 minutter
Ca. 600 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 55 minutter
Ingredienser
- 200 gram smør
- 200 gram sukker
- 200 gram hvedemel
- 1 stk vaniljestang
- 3 stk æg
- 100 gram marcipan, revet
- 2 stk blodappelsin el. alm. appelsin, øko
- 1 tsk bagepulver
- 2 dl flormelis, til pynt
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Pisk smør og sukker sammen til en ensformig masse - pisk herefter æg i dejen, et af gangen.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og pisk med - si hvedemelet blandet bagepulver over dejen og vend det grundigt sammen. Tilføj den revede marcipan.
- Pres saften af to blod-appelsiner eller appelsiner - det skal ca. være lidt over 1 deciliter. Vend det grundigt sammen med dejen. Riv desuden skallen af en halv appelsin ned i dejen.
- Hæld den i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) og bag den i ovnen i ca. 55 minutter - prik den med en stegenål, inden du tager den ud. Der må ikke sidde rå 'hvid' dej på den, men den kan godt snyde - den er nemlig snasket af marcipan og smørret, så den må ikke få mere end en time, så risikerer den at blive tør. Når den har sat sig, forbliver den svampet og lækker.
- Når den er kølet af, vender du flormelis sammen med lidt friskpresset appelsin-saft, indtil den er tyk og cremet. Smør den udover kagen og drys eventuelt med lidt friskrevet appelsinskal.