Mandekogebogen

Bær-marmorkage

En alternativ klassiker i optakt til bærsæsonen!

Bærsæsonen er en af de bedste øjeblikke på sæsonen næstefter frugterne i september, hvis du spørger mig.

Og alle de forskellige spisebær har så mange muligheder på den gastronomiske front, hvis du formår ikke at spise dem friske først - tærter, kage, grød, is, smoothies og selvfølgelig også som syrligt, sødt og aromatisk medhjælper i det salte køkken.

Vi nærmer os så småt bærsæsonen, som mine snart pinocchio-kugle store stikkelsbær vidner om i baghaven.

Og det inspirerede mig til lige at få tømt det sidste lager i fryseren fra sidste år - denne gang en lille portion vilde brombær. 

Jeg tænkte lidt, at marmorkagen måske kunne få et lille facelift til sæsonen - foruden et skønt farvespil, giver det også en anderledes sommerlig smag, hvis man nu skifter kakaodejen ud med en bærdej!

Og det lykkedes overraskende godt!

Se opskriften herunder på mit alternativ til den klassiske marmorkage.

BÆR-MARMORKAGE!

ANNONCE

Bær-marmorkage

Twist på en klassiker!

10 portioner 0 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 200 gram hvedemel
  • 1 stk vaniljestang
  • 120 gram bær (friske eller frosne)
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ dl rørsukker
  • 4 stk æg

Fremgangsmåde

  1. Kog dine bær op i en gryde, indtil de begynder at mose ud og smide væske. Hvis du bruger frost, så skal du måske lade dem simre lidt længere for at få mere væske ud. Tilsæt en deciliter rørsukker og lad det tykne en smule - det skal ikke være helt syltetøjsagtigt, men det må ikke løbe for meget. Lad det køle helt af.
  2. Pisk smør, sukker og vaniljekornene fra vaniljestangen luftigt, indtil det er en ensformig masse.
  3. Pisk et æg i ad gangen, og sørg for, at hvert æg bliver pisket grundigt ud i dejen.
  4. Si mel og bagepulver ned i dejen og pisk det sammen.
  5. Del dejen i to portioner (eller tag 1/3 fra, hvis du kører klassisk marmorkagefordeling). Den ene dej lader du være.
  6. Den anden dej vender du sammen med bærkompotten - jeg brugte brombær i denne omgang.
  7. Forvarm ovnen på 180 grader.
  8. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir eller smør den grundigt med smør. Fordelt først et lag sandkage i bunden og læg derefter bærdejen i midten. Slut af med den hvide dej igen.
  9. Bag dejen i ca. 50 minutter - mærk efter i dejen med en stegenål for at tjekke, at der ikke sidder ubagt dej på den.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt