Mandekogebogen

Gulerodskage med ostecreme

Svampet og lækker gulerodskage med creamcheese-frosting

Gulerodskage findes i et væld af varianter, men den absolut bedste er pioneret af amerikanerne, der særligt har luret at en tykt glasur (frosting) på flødeost og smør, er det perfekte friske kompliment, til den svampede og krydrede gulerodskage.  

Så hvis du spørger efter den bedste opskrift på gulerodskage, må svaret lyde: Gulerodskage med creamcheese-frosting!

Gulerodskage med frosting findes så også i mange varianter - mange bager den med brun farin, men denne gulerodskage er uden farin, da vi synes at gulerodskagen i kombination med ostecreme, er rigeligt sød med almindeligt bagesukker. 

Denne gulerodskage har en rigtig god konsistens til den tunge topping: Den er svampet, men holder fantastisk på både fugt og form, takket være de groftrevne gulerødder.  Kagen kan selvfølgelig bages og fryses ned før glasuren, men den er faktisk på sit allerbedste fra køl, når frostingen er påsmurt og kagen har fået lov at trække i køleskab natten over: Et genialt indslag til en god kop kaffe.

Tips: 

I forhold til fedtstoffet, kan du egentlig vælge frit mellem en smagsneutral olie, smeltet smør eller flydende margarine. Jeg skifter selv som vinden blæser, og hvad jeg lige har stående, der skal bruges først - husk dog at bruge en smagsneutral olie, hvis du går den vej: Solsikkeolie eller vindruekerneolie er de bedste i dette tilfælde. 

Bageform: Gulerodskagen kan bages i både bradepande eller en stor springform; Optimalt en Ø30 eller eventuelt en Ø28 centimeter springform for et lidt højere kagesnit.

Den færdige kage kan selvfølgelig pyntes efter fri fantasi, men vi vil gerne slå et slag for lækre tynde mandelflager, der tilføjer lidt knas til kagen, som en ekstra dimension. Eller glasuren på toppen glasur-kagen, om man vil. 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Gulerodskage med ostecreme

Svampet gulerodskage med lækker creamcheese frosting

16 portioner 1 time, 15 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

Gulerodskage
 • 350 gram gulerod, revet

 • 300 gram sukker
 • 3 dl solsikkeolie (eller rapsolie)
 • 4 stk æg
 • 1 spsk. kanel, stødt
 • 300 gram hvedemel
 • 1 tsk fint salt
 • 2 tsk natron
Creamcheese frosting
 • 200 gram flødeost

 • 80 gram smør, stuetempereret
 • 200 gram flormelis
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 spsk. citronsaft (til tilsmagning)

Fremgangsmåde

 1. Forberedelse: Riv 350 gulerødder på det store jern. Det svarer til cirka 3 store danske gulerødder
 2. Hæld sukker og olie op i en røreskål - pisk æg i et ad gangen. Der skal røres igennem, så blandingen bliver en smule luftig
 3. Bland mel med natron, salt og kanel - og pisk melblandingen til sukkerblandingen lidt ad gangen.
 4. Tilsæt nu de revne gulerødder til dejen, og rør grundigt rundt med en ske.
 5. Tænd ovnen ved 175 grader (almindelig ovn). Forbered din bageform: Denne portion gulerodskage passer perfekt til en mellemstor bradepande eller en stor springform.
 6. Hæld dejen i bageformen og bag i midten af ovnen ved 175 grader (alm) i cirka 60 minutter.
 7. Når kagen er færdigbagt, skal den have lov at køle helt ned til stuetemperatur, inden den skal smøres med ostecremen.
 8. Ostecreme / Creamcheese frosting: Bland 200 gram flødeost (philadelphia el. lign.) med det stuetempererede smør - blandingen skal være helt fin, og opnåes bedst med el-pisker eller på en røremaskine med K-jern.
 9. Tilsæt nu vaniljesukker og flormelis og pisk indtil blandingen igen er glat og fin.
 10. Afslut din ostecreme ved at tilsætte citronsaft efter smag. For mig passer det perfekt med en spiseskefuld.
 11. Når gulerodskagen har kølet tilstrækkeligt af, smører du ostecremen over kagen - og så er den faktisk klar til servering.
 12. Når først kagen er smurt med ostecreme, holder den sig bedst i køleskab - og faktisk er den endnu bedre på 2. dagen, når creamcheese frostingen har sat sig - så du kan med fordel bage kagen dagen inden du får gæster.
Del

Seneste nyt

Annonce