Mandekogebogen

Marmorkage

En klassiker, man aldrig går galt i byen med!

Jeg bruger meget tid på at eksperimentere med nye opskrifter og idéer i køkkenet, men nogle gange trænger man bare til at gå helt back-to-basics.

Og hvad er nærmest mere klassisk end en gammeldags marmorkage? 

Den famøse 'marmorerede' kage, hvor man har piftet sandkagen op med et smukt lag af kakaodej. Jeg har dog valgt at tilføje lidt mørk chokolade til kakao-delen - både for smagens skyld, men også for at få lidt mere saftig midte på kagen!

Den gyldne teknik handler nemlig om at undgå, at marmorkagen får for meget - så er den nemlig kun rigtig god, når den lige er kommet ud af ovnen, hvorefter den er lidt for tør i de efterfølgende dage. 

Tricket? Lidt ekstra smør og lidt varsomhed med bagetiden!

Se opskriften herunder - den slår aldrig fejl!

ANNONCE

Marmorkage

Den evige klassiker!

10 portioner 15 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 55 minutter
Ca. 700 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 250 gram smør
  • 200 gram sukker
  • 4 stk æg
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • ½ dl kakaopulver
  • 250 gram hvedemel
  • 1 dl piskefløde
  • 2 tsk bagepulver
  • 50 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Bland sukker og smør sammen og pisk det hvidt i nogle minutter.
  2. Pisk æggene i et af gangen, indtil du har en lind masse.
  3. Vend hvedemelet sammen med vaniljesukker og bagepulver og si det efterfølgende i sukkermassen. Tilsæt piskefløden og vend rundt.
  4. Vend dejen grundigt, men forsigtigt sammen og tag ca. 1/3 af dejen væk i en anden skål.
  5. Vend kakaopulveret i den mindre portion af dej. Hak chokoladen groft og smid den i dejen.
  6. Belæg en rugbrødsform med bagepapir og læg et lag af den lyse dej i bunden. Fordel kakaodejen ovenpå og slut af med den hvide dej igen. Du kan eksperimentere lidt med lagene skiftevis.
  7. Bag kagen i ovnen i ca. 55 minutter ved 170 grader. Prik i kagen med en kagegaffel til slut for at se, om dejen er bagt. (Vær opmærksom på, at den smeltede chokolade i midten ikke forveksles med ubagt dej!)
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt