Mandekogebogen

Kanelkage med mørk glasur

Et herligt krydret twist på den klassiske kanelkage - den som de fleste elsker!

Kanelkagen er næstefter chokoladekagen noget af det mest klassiske, der kan komme på kagebordet i de danske hjem. 

Skærekagen er en evergreen som er elsket af de fleste - og den findes i et væld af varianter. Denne er af den mere svampede type, og når vi bager den sker det i en mellemstor springform. På en eller anden måde virker det mere festligt end en bradepande, og så er den flotte hævede bagning med et højt midtpunkt utroligt let at lade glasuren fordele sig selv over. 

Denne version er en anelse mere krydret end den helt traditionelle - og faktisk er den næsten på grænsen til at kunne kaldes krydderkage - vi kan godt lide et lille twist, og for at opnår dette tilsætter vi en smule ingefær og nellike, der sammen med en my af salt giver en smule mere finesse til kagen. 

Mange kan godt være lidt forbeholdne overfor at putte kaffe i bagværk, især hvis der skal serveres for børn - men i denne glasur agerer kaffen egentlig bare som smagsforstærker til kakaoen - og går godt i spænd med de øvrige krydderier. 


Vi er så heldige at have en fuldautomatisk kaffemaskine derhjemme, og når der brygges kaffe til denne glasur, gør styrken i en lille kop espresso sig fremragende!

TIP - Kanelkage uden andre krydderier:

Hvis du bare er på udkig efter en helt klassisk og gammeldags kanelkage, kan du sagtens benytte denne opskrift, og opjustere kanelen til 3 te-skeer, mens du sløjfer ingefær og nelliker. 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kanelkage

Lækkert krydret take på den klassiske kanelkage - i springform

12 portioner 1 time, 5 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion

Ingredienser

Kanelkage
  • 275 gram sukker

  • 80 gram smør, stuetempereret
  • 275 gram hvedemel
  • 2 tsk kanel, stødt
  • ½ tsk ingefær, stødt
  • ½ tsk nelliker, stødt
  • 1 knsp. fint salt
  • 2 tsk natron
  • 3½ dl kærnemælk
Glasur
  • 50 gram smør

  • 200 gram flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 4 spsk. kaffe

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader (alm).
  2. Pisk blødt smør og sukker sammen i en stor røreskål
  3. Blandt mel, kanel, stødt ingefær, stødt nellike, salt og natron sammen - og tilsæt til røreskålen
  4. Tilsæt 3½ dl kærnemælk og pisk dejen til den er ensartet.
  5. Udstyr en stor springform (cirka 24 - 26 cm)med bagepapir i bunden. Hæld dejen op i formen og lad den flyde ud fra midten - sæt kagen i midten af ovnen og bag den i 30 minutter.
  6. Kagen tages ud og køles af på en rist. Mens kagen køler af laver du glasuren:
  7. Bland smør, flormelis, vaniljesukker, kakao og kaffe i en gryde og smelt ingredienserne sammen - under omrøring - til en ensartet masse uden klumper.
  8. Overhæld kagen med den varme glasur og lad den gerne trække mindst 30 minutter inden servering.
Del

Seneste nyt

Annonce