Mandekogebogen

Upside Down-kage med blommer

En nem og lækker kage med frugt!

Upside Down-kage er en velkendt klassiker i det søde køkken, hvor man bruger frugter i bunden af en form, man så lægger dej på toppen af - og når den så er bagt, vender man den om, så frugten ligger øverst.

En simpel og lækker kage, som her i Danmark i gamle dage tog afsæt i en kage, hvor man brugte dåseananas på toppen.

Her slår jeg gerne et slag for en lidt mere 'spændende' slags frugt - eller frisk frugt i det mindste.

Og da jeg i skrivende stund står med læssevis af blå blommer i baghaven, som skal spises - så blev det til en Upside Down kage med blommer!

Men du kan bruge alskens slags frugt - bær, frugter og lignende, det bestemmer du helt selv. Det kan være alt fra en blåbærtop til en æbletop. 

Du kan bruge lige det, du har lyst til.

Selve bunden er inspireret af en klassisk pund-til-pund-kage, for at få noget svampethed, fedme og konsistens til de let syrlige frugter.

En simpel nem og lækker opskrift på en hurtig kage!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Upside Down-kage med blommer

Nem og svampet kage!

6 portioner 1 time
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 12 stk blommer (eller andet frugt)
  • 150 gram smør
  • 150 gram sukker
  • 100 gram marcipan, revet
  • 2 stk æg
  • 150 gram hvedemel
  • 1 stk vaniljestang, kornene herfra
  • 1½ tsk bagepulver

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Start med at piske smørret luftigt med sukker i nogle minutter. Tilføj kornene fra 1 vaniljestang.
  2. Pisk nu et æg i dejen 1 af gangen - tilføj hvedemel og bagepulver og pisk det sammen. Rør til sidst revet marcipan sammen med massen.
  3. Smør en springform på ca. 18-20 cm i diameter med smør - drys et lille lag sukker rundt langs siderne og på bunden.
  4. Flæk nu blommerne på langs og fjern kernen - vend dem i en gavmild portion sukker. Læg dem nu med skæresiden nedad i springformen og pres dem godt sammen.
  5. Hæld dejen over blommeskiverne og smør det ud til et jævnt lag. Afbag den nu i ovnen i ca. 50 minutter. Lad den køle af i 10-20 minutter, inden du vender den ud på en tallerken, så blommerne kommer opad.
  6. Serveres med enten piskefløde eller vaniljeis - eller bare sig selv!
Del

Seneste nyt

ANNONCE