Mandekogebogen

Bagt julegrød med portvinskirsebær

Lækker grød-fortolkning til juletid!

Vi har ramt 2. advent og dermed også næste kapitel i vores julekalender i samarbejde med Ooni - og hvor første adventsopskrift besvarede spørgsmål med bravur; "Kan man lave brunede kartofler i en pizzaovn?", har vi i denne omgang gået dessertvejen.

Juletid er lig med risengrød, risalamande og mange andre lækkerier med ris - og derfor har vi lavet en lille fortolkning af en julegrød.

Det er blevet til en bagt julegrød med risotto-ris - grunden til, at vi har valgt risottoris er, at de har en skøn, blød konsistens og svulmer en del op, og derfor giver en mere luftig mundfølelse. Kombineret med et par kirsebær lynmarineret i sukker og portvin? Så har man en hyggelig, nem lille dessert, du kan lave på ingen tid.

Vi lavede opskriften med Ooni Volt 12, så du ikke behøver at bevæge dig ud i sneen for at kokkerere - og det fungerede rigtig godt.

Vi har fjernet de værste fodfejl på dine vegne - som eksempelvis den fejl at stille grøden midt i pizzaovnen fra start, hvorefter duften af brændt risengrød bredte sig i luften efter 10 minutters tid!

Nu sidder opskriften lige i skabet - fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Bagt julegrød med portvinskirsebær

Nem og lækker juledessert!

4 portioner 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 80 gram sukker
  • 2 stk æg
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 150 gram risotto-ris (kogte og afkølede)

Fremgangsmåde

  1. Tænd din pizzaovn på ca. 170 grader (Det samme gælder, hvis du bruger ovn). Pisk sukker og æg sammen til en luftig æggesnaps - derefter piskes piskefløden i blandingen til en sammenhængende masse.
  2. Tilsæt vaniljesukker og vend dine afkølede risotto-ris i blandingen.
  3. Fordel blandingen i små ramakin-skåle. Når pizzaovnen er varm, stilles de ude i siderne og bages i 25-30 minutter. Mod slutningen skubbes de ind mod midten for at få lidt bruning på toppen. Samme princip for alm. ovn, blot placeret på en bageplade i midten af ovnrummet.
Del

Seneste nyt

Annonce