Mandekogebogen

Batata Harra: Krydrede, libanesiske kartofler

Sprød og spicy snack!

I Libanon og Syrien har man en meget populær kartoffelret på menuen, som går under navnet Batata Harra.

Egentlig en snack eller sidedish, som fungerer rigtig godt til mange retter - allerbedst til en sommeraften på terrassen med lidt koldt i glasset.

Batata Harra betyder meget simpelt 'krydrede kartofler' og refererer til, at de bliver vendt i en spicy dressing, når de er stegt.

Man laver små firkanter af kartoffel, som steges møre og sprøde i olivenolie i ovnen - og lige inden servering, bliver de vendt i limesaft, olienolie, koriander, chili og hvidløg.

En nem og hurtig snack, der pifter alskens retter op med et spicy element.

Lidt en krydret, vegetarisk biksemad, kan man vel kalde det!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Batata Harra: Mellemøstlige krydrede kartofler

Kartoffelsnack fra Libanon!

2 portioner 45 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3 stk bagekartoffel
  • ½ dl olivenolie, til stegning
  • 1 tsk salt + peber
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. limesaft
  • 1 tsk hvidløg, revet
  • 1 tsk chiliflager, røde
  • ½ tsk fint salt
  • 1 håndfuld frisk koriander

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 220 grader varmluft. Skræl kartoflerne og skær dem i små mundrette tern - skyl lidt stivelse fra dem et par gange og hæld dem i en gryde med vand, så de blot er dækket. Bring det i kog og kog dem i 5 minutter.
  2. Lad dem afdryppe, mens du laver dressingen - bland olivenolie, limesaft, fint salt, revet hvidløg, chiliflager og finthakket frisk koriander sammen. Stil til side.
  3. Hæld de afdryppede kartoffeltern i en skål og vend det sammen med olivenolie, salt og peber. Hæld det på en bradepande med bagepapir og smid den i ovnen. Giv dem først 15 minutter - rod herefter forsigtigt rundt i kartoflerne. Gentag efter 15 minutter igen - dernæst skal du lige holde de sidste 5-10 minutter, hvor det går hurtigt med at blive gyldne og sprøde.
  4. Når de er tilpas brune og sprøde, tager du dem ud af ovnen og hælder i skålen med dressing - vend det hele hurtigt sammen og servér straks.
Del

Seneste nyt

Annonce