Batata Harra: Krydrede, libanesiske kartofler
Sprød og spicy snack!
I Libanon og Syrien har man en meget populær kartoffelret på menuen, som går under navnet Batata Harra.
Egentlig en snack eller sidedish, som fungerer rigtig godt til mange retter - allerbedst til en sommeraften på terrassen med lidt koldt i glasset.
Batata Harra betyder meget simpelt 'krydrede kartofler' og refererer til, at de bliver vendt i en spicy dressing, når de er stegt.
Man laver små firkanter af kartoffel, som steges møre og sprøde i olivenolie i ovnen - og lige inden servering, bliver de vendt i limesaft, olienolie, koriander, chili og hvidløg.
En nem og hurtig snack, der pifter alskens retter op med et spicy element.
Lidt en krydret, vegetarisk biksemad, kan man vel kalde det!
Fang opskriften herunder:
Batata Harra: Mellemøstlige krydrede kartofler
Kartoffelsnack fra Libanon!
2 portioner
45 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Ingredienser
- 3 stk bagekartoffel
- ½ dl olivenolie, til stegning
- 1 tsk salt + peber
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. limesaft
- 1 tsk hvidløg, revet
- 1 tsk chiliflager, røde
- ½ tsk fint salt
- 1 håndfuld frisk koriander
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen på 220 grader varmluft. Skræl kartoflerne og skær dem i små mundrette tern - skyl lidt stivelse fra dem et par gange og hæld dem i en gryde med vand, så de blot er dækket. Bring det i kog og kog dem i 5 minutter.
- Lad dem afdryppe, mens du laver dressingen - bland olivenolie, limesaft, fint salt, revet hvidløg, chiliflager og finthakket frisk koriander sammen. Stil til side.
- Hæld de afdryppede kartoffeltern i en skål og vend det sammen med olivenolie, salt og peber. Hæld det på en bradepande med bagepapir og smid den i ovnen. Giv dem først 15 minutter - rod herefter forsigtigt rundt i kartoflerne. Gentag efter 15 minutter igen - dernæst skal du lige holde de sidste 5-10 minutter, hvor det går hurtigt med at blive gyldne og sprøde.
- Når de er tilpas brune og sprøde, tager du dem ud af ovnen og hælder i skålen med dressing - vend det hele hurtigt sammen og servér straks.