Mandekogebogen

Bearnaise-kartoffelsalat

Smagfuldt take på en klassisk kartoffelsalat med nye kartofler.

Kartoffelsalat er et must i sommerperioden - det passer perfekt til grillmad og sommermad, og så har man mulighed for at bruge nye kartofler til formålet.

Der findes mange varianter af kartoffelsalat - eksempelvis en klassisk kartoffelsalat eller måske en lun kartoffelsalat

Jeg har i denne omgang opfundet en ny favorit herhjemme, som kombinerer to verdener - kartoffelsalat og Bearnaise-sauce.

Bare rolig - jeg har ikke bare rørt en K-salat-berner op med kogte kartofler!

Det er i al sin enkelthed en cremet dressing på mayonnaise og cremefraiche, som er rørt op med friskhakket fransk estragon, eddike, sennep og forårsløg.

Det giver en utrolig dejlig smag, der forvandler kartoffelsalaten til en bearnaise-style kartoffelsalat.

Nemt, smagfuldt og sommervenligt - fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Bearnaise-kartoffelsalat

Smagfuld, cremet sommersalat!

2 portioner 28 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 18 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 600 gram nye kartofler
  • 2½ dl cremefraiche (enten 18% eller 38%)
  • ½ dl mayonnaise
  • 2 spsk. estragon, friskhakket
  • 2 tsk dijon-sennep
  • 1 spsk. eddike
  • 1 stk forårsløg
  • ½ tsk fint salt

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skrab dine nye kartofler - skær dem i mundrette tern, put dem i en gryde og hæld vand over, så de er dækket. Kog dem i 18 minutter - hæld vandet fra og lad dem køle af.
  2. Hak i mellemtiden din friske estragon fint og rør det sammen med mayo, cremefraiche, sennep og eddike - smag til med salt og eventuelt lidt sukker. Finsnit forårsløget og hæld i blandingen.
  3. Når kartoflerne er afkølet, vendes de i dressingen - stil det på køl. Gerne minimum en time eller længere for at estragonsmagen træder bedst i karakter.
Del

Seneste nyt

Annonce