Mandekogebogen

Beef Suya: Vestafrikansk kebab

Velkendt nigeriansk streetfood-klassiker!

Grillspyd eller kebab på spyd er en klassiker i mange forskellige køkkener - og denne gang har jeg kigget i Afrikas retning på globussen. 

Mere specifikt i Vestafrika og Nigeria, hvor de har en nem og lækker streetfood-klassiker, som går under navnet Beef Suya.

I al sin enkelthed er det tynde skiver oksekød - og nogle gange kylling og får/ged - som bliver marineret i en paste, der laves på saltede peanuts og krydderier.

Nødderne giver en dyb nuance til marinaden og en cremethed, som spiller op imod de lækre krydderier.

Nemt, enkelt og hurtigt at lave. Det anbefales dog lige at marinere kødet et par timer for maksimal smag, men du kan sagtens få et godt måltid med kortvarig marinering.

De spises ofte som en snack og som de er, men traditionelt bliver de tit serveret sammen med skiver af tomat og løg. 

Kødet kan både grilles på grillen, men du kan også gøre det på en grillpande alt efter behov.

Det handler bare om at få lidt stegeflade på kødet, så du får en mør, krydret hapser til forret, sidedish eller hovedret.

Fang min udgave af Beef Suya herunder i opskriften:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Beef Suya: Vestafrikansk kebab

Nigeriansk kebab!

2 portioner 2 timer, 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram okseinderlår, ribeye, flanksteak etc.
  • 50 gram saltede peanuts
  • 3 tsk paprika
  • 1½ tsk hvidløgspulver
  • 1½ tsk ingefær, stødt
  • ½ tsk cayennepeber eller chiliflager
  • 0,8 tsk fint salt
  • 2 spsk. olie (kokosolie, rapsolie, solsikkeolie, vindruekerneolie, sesamolie, etc)

Fremgangsmåde

  1. Trim din kødudskæring for fedt og sener - skær dem på tværs af kødfibrene i tynde, aflange strimler. Læg dem i en frysepose, mens du forbereder marinaden.
  2. Hæld peanuts, krydderier og olie i en blender eller foodprocessor (eller brug stavblender) - blend det til en tyk paste. Hæld den over kødet, slå en knude på fryseposen og masser marinaden grundigt sammen med kødet. Læg det på køl i ca 1,5-2 timer.
  3. Sæt kødstrimlerne på træspyd eller metalspyd og grill dem i nogle minutter ved høj varme på grillen eller en grillpande, indtil de er gennemstegte. Serveres traditionelt som en slags streetfood med skiver af tomat og hvide løg.
Del

Seneste nyt

Annonce