Mandekogebogen

Bifteki

Græsk klassiker!

Bifteki er en klassisk græsk opskrift, som er afledt af det græske køkkens svar på kødboller, koftedes.

Bifteki er en luksus-kødbolle, hvor man krydrer oksekød med græske krydderier og svøber farsen omkring en god, cremet fetaost.

Det giver en masse saft og kraft og smag - bifteki kan bruges alene som et hovedmåltid, hvor man eksempelvis laver dem til burgerbøffer, kødboller eller spyd.

De kan også bruges som små tapas-lignende anretninger, hvor man laver små kødboller - og så går de utroligt godt sammen med en lækker tzatziki eller måske en sprød og frisk bulgursalat, couscous eller tabouleh-salat.

Jeg plejer at servere det til en bulgursalat med fintsnittet tomat, agurk og rødløg samt frisk persille, fetaost og olivenolie.

Der er nu heller ikke noget i vejen med at lave bifteki sammen med en spandfuld fritter - det er lidt en ret vi i Danmark ofte støder på hos pizzariaerne, når man har scrollet forbi pizza-udvalget.

Generelt er græsk bifteki noget, der går godt sammen med utroligt mange ting - men generelt en opskrift, der bare smager skønt i sig selv.

Bifteki er nem at lave og er sprængfyldt med god smag - græske kødboller med feta tager ingen tid at lave og herunder får du min grundopskrift på en god, hjemmelavet bifteki.

Faktisk er bifteki, hvis man får det serveret i Grækenland, bare kød uden fetafyld - det bliver enten spist ved siden af eller ovenpå. Hvor opskriften så er blevet fortolket uden for landets grænser som værende en opskrift, hvor din feta skal ind i kødet. Men det er smag og behag!

Tip: Du kan både bruge salattern, salatost såvel som klassisk feta og puch-feta - der er forskel på smagen, men konsistenserne kan bruges over hele linjen.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Bifteki - græske feta-kødboller

Krydret og lækkert!

2 portioner 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 20 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 1150 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 500 gram oksefars el. lammefars
 • 2 fed hvidløg, revet
 • ½ stk rødløg
 • 1 tsk oregano
 • 1 tsk timian
 • 1 stk æg
 • 1 håndfuld hakket persille
 • 2 spsk. rasp eller hvedemel
 • 1 tsk salt + peber
 • 150 gram fetaost

Fremgangsmåde

 1. Rør farsen sej i et par minutter med ed ca. 1 teskefuld salt pr. 500 g.
 2. Riv løg og hvidløg og bland det i farsen sammen med æg, krydderier og finthakket persille. Stil det gerne på køl i 10-20 minutter, så den kan sætte sig, inden du skal forme dem.
 3. Fordel farsen i 8 portioner - klem hver portion til en kugle, som trykkes til en flad burgerbøf. Skær din feta i små firkanter. I midten af kødet lægges en skive fetaost, så den ca. dækker 1/3 af kødarealet. Fold kødet indover fetaen, så du enten får en rund eller aflang farskugle, hvor osten er lukket inde.
 4. Sæt dine kødboller på små træspyd eller steg dem som de er på en grill, grillpande eller almindelig pande i 5-6 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte.
 5. Serveres til bulgursalat, tzatziki, græske fladbrød eller en frisk salat.
Del

Seneste nyt

ANNONCE