Bladselleri-suppe
Tøm køleskabet-suppe med stor velsmag.
Bladselleri eller blegselleri er en meget alsidig grøntsag, som dog tit ender i grøntsagsskuffen hos mange og aldrig bliver spist op.
Så bruger man den lige til en salat eller lignende, og så glemmer man, at man stadigvæk har en 5-6 stængler tilbage.
Det er lidt en skam.
Hvor tit har du ikke stået med en rest af bladselleri og ikke vidst, hvad du skule gøre med den? Den smager godt, man hvordan får man den lige forvandlet til en ret, et måltid og gerne aftensmad?
Så derfor har jeg lavet en solid suppe lavet på bladselleri - ved første omgang virker det måske ikke som noget, der fungerer helt optimalt, men den smager fremragende.
Det er en ægte undgå madspild-ret, hvor man kan få tømt køleskabet og brugt de sidste rester af sin bladselleri.
Jeg bruger selv tit bladselleri til eksempelvis Waldorfsalat som tilbehør til en god oksesteg eller som grønt element i en lækker, sprød pastaret.
Og så bruger jeg også tit bladselleri som grøntsagsbase til min fond og bouillon - sammen med eksempelvis knoldselleri, porrer, gulerødder og løg.
Den har en dejlig frisk smag - hvor knoldselleri har en meget rund smag, der giver fyldighed, så er bladselleri meget mere frisk og saftig.
Og jeg husker tydeligt, hvordan de blev taget frem til snacks med dip til fødselsdage sammen med stave af gulerod og agurk.
Denne opskrift er meget simpel og nem at lave, og så får man stor velsmag ud af de grønne stængler.
Kartofler er med i suppen for at give konsistens og cremethed, mens laurbærblade, grøntsagsbouillon og friskkværnet peber giver resten.
En sund og nem aftensmad - følg med herunder og udnyt dine rester af bladselleri eller blegselleri:
Bladselleri-suppe
cremet og frisk!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ingredienser
- 600 gram bladselleri
- 1 l grøntsagsbouillon
- 300 gram kartofler
- 3 stk laurbærblade
- 1 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk salt + peber
Fremgangsmåde
- Snit dit løg i små tern og sauter dem i en gryde med en sjat olivenolie - de skal sauteres ved middelhøj varme, hvor du sørger for at røre i gryden af og til. De skal gerne karamellisere og blive brune i farven, men uden at brænde på i bunden. Hak i mens hvidløg i små skiver.
- Når løget er brunet, smides hvidløg i gryden - rør rundt og svits et par minutter. Skyl dine stængler af bladselleri og hak dem i små tern - det er vigtigt med små tern, da man ellers kan risikere lange tråde af bladselleri i suppen. Smid dem op sammen med løg og hvidløg og sauter videre i nogle minutter.
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern - smid dem i gryden sammen med laurbærblade. Dæk det hele med en liter bouillon.
- Bring det hele i kog og lad det simre i 12-15 minutter, indtil kartoflerne er møre. Tag laurbærbladene op af gryden og blend det hele sammen til en cremet suppe - smag til med salt og peber. Varm suppen op igen efter blendning og servér eventuelt med en klat cremefraiche og godt, rustikt brød.