Mandekogebogen

Carne Asada Fries: Mexicansk-amerikansk loaded fries

Nem og lækker snack!

Carne Asada er en klassisk form for tilberedning i det mexicanske køkken, hvor man marinerer kødet og steger eller griller det efterfølgende. 

Denne tilgang har amerikanerne i San Diego taget til sig og lavet en lille lokal egnsret, der er lidt inspireret af den famøse tex-mex-bølge. 

Det går under navnet Carne Asada Fries - i al sin enkelthed sprøde og lækre fritter toppet med grillet kød, guacamole, tomat og cremefraiche. 

En lækker blanding og en mexicansk-inspireret form for Loaded Fries. 

Fang min opskrift på Carne Asada Fries herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Carne Asada Fries

Sprød Tex-Mex-snack!

2 portioner 55 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion

Ingredienser

Fritter
  • 3 stk bagekartoffel
  • ½ dl eddike
  • 1 tsk fint salt

Kød og marinade
  • 300 gram ribeye, flanksteak, tykstegsbøf, okseinderlår etc.
  • 1 stk appelsin, saften herfra
  • ½ tsk salt + peber
  • ½ tsk spidskommen, stødt
  • ½ tsk oregano
  • 1 tsk hvidløg, revet
  • ½ tsk chiliflager, kan undlades

Fyld
  • 2 stk tomater
  • 1 stk guacamole (1 avocado + 0,5 revet hvidløg, creme fraiche, sat og peber)
  • 1 håndfuld revet ost (mozzarella, emmenthaler, gouda etc.)

Fremgangsmåde

  1. Skær dine bagekartofler i tynde fritter i nogenlunde samme størrelse - opløs salt i eddiken og hæld det over kartoflerne i en skål. Lad det trække i 30 minutter. Det er med til at gøre dem mere sprøde.
  2. Lav i mellemtiden din guacamole, snit dine tomater i små stykker og bland alle ingredienserne til kød-marinaden - hæld marinaden over kødet og lad det trække.
  3. Forvarm ovnen på 200 grader - læg fritterne på en bageplade med bagepapir og giv dem 45 minutter. Vend dem et par gange undervejs.
  4. Efter marinering skæres kødet i tynde strimler og steges på en pande i olie.
  5. Læg de varme fritter på en tallerken, riv ost udover, fordel kødet efterfulgt af gaucamole og cremefraiche. Eventuelt lidt frisk koriander og finthakket forårsløg.
Del

Seneste nyt

Annonce