Carne Asada Fries: Mexicansk-amerikansk loaded fries
Nem og lækker snack!
Carne Asada er en klassisk form for tilberedning i det mexicanske køkken, hvor man marinerer kødet og steger eller griller det efterfølgende.
Denne tilgang har amerikanerne i San Diego taget til sig og lavet en lille lokal egnsret, der er lidt inspireret af den famøse tex-mex-bølge.
Det går under navnet Carne Asada Fries - i al sin enkelthed sprøde og lækre fritter toppet med grillet kød, guacamole, tomat og cremefraiche.
En lækker blanding og en mexicansk-inspireret form for Loaded Fries.
Fang min opskrift på Carne Asada Fries herunder:
Carne Asada Fries
Sprød Tex-Mex-snack!
2 portioner
55 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Ca. 50 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 45 minutter
Ingredienser
- 3 stk bagekartoffel
- ½ dl eddike
- 1 tsk fint salt
Kød og marinade
- 300 gram ribeye, flanksteak, tykstegsbøf, okseinderlår etc.
- 1 stk appelsin, saften herfra
- ½ tsk salt + peber
- ½ tsk spidskommen, stødt
- ½ tsk oregano
- 1 tsk hvidløg, revet
- ½ tsk chiliflager, kan undlades
Fyld
- 2 stk tomater
- 1 stk guacamole (1 avocado + 0,5 revet hvidløg, creme fraiche, sat og peber)
- 1 håndfuld revet ost (mozzarella, emmenthaler, gouda etc.)
Fremgangsmåde
- Skær dine bagekartofler i tynde fritter i nogenlunde samme størrelse - opløs salt i eddiken og hæld det over kartoflerne i en skål. Lad det trække i 30 minutter. Det er med til at gøre dem mere sprøde.
- Lav i mellemtiden din guacamole, snit dine tomater i små stykker og bland alle ingredienserne til kød-marinaden - hæld marinaden over kødet og lad det trække.
- Forvarm ovnen på 200 grader - læg fritterne på en bageplade med bagepapir og giv dem 45 minutter. Vend dem et par gange undervejs.
- Efter marinering skæres kødet i tynde strimler og steges på en pande i olie.
- Læg de varme fritter på en tallerken, riv ost udover, fordel kødet efterfulgt af gaucamole og cremefraiche. Eventuelt lidt frisk koriander og finthakket forårsløg.