Mandekogebogen

Patatje Oorlog

Hollandske pommes frites med satay-sauce.

Hvis du enten har været et smut i Belgien eller Holland, så ved du også, at pommes frites med diverse toppings er et kæmpe hit.

En af de helt tunge spillere på fritte-fronten er naturligvis Patatje Oorlog - direkte oversat betyder det 'krigskartofler'.

Det er egentlig en lille indikation om, hvad der foregår i din servering - sprøde lækre pommes frites, hvor en række dressinger og toppings på toppen kæmper om magten.

Ofte er det en base af pommes frites toppet med mayonnaise og indonesisk satay-sauce med rå løg. Af og til også ketchup.

En skøn og smagfuld lille snack-ret, som har mange smage i spil med fedme, syre, sødme og salt på én gang.

Jeg har lavet min hjemmelavede version af Patatje Oorlog herunder, som er triple cooked fries med hjemmelavet peanutbutter-sauce.

Du får begge opskrifter på de to vigtigste spillere lige herunder:

Sådan laver du triple fried fries

Hjemmelavet peanutbutter-sauce

Herefter er det egentlig bare at kombinere disse to herligheder sammen med gavmilde skud mayo og ketchup efter behov. Naturligvis toppet med finthakket løg.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Patatje Oorlog

Hollandske krigsfritter!

2 portioner 1 time, 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk triple cooked fries, se opskrift længere oppe i artiklen
  • 2 dl satay-sauce, se opskriften længere oppe i artiklen
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 stk løg

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave din satay sauce, så den er klar - blot følg opskriften i artiklen. Dernæst skal du lave pommes frites, som du enten kan følge min opskrift på triple cooked fries, eller bare kører efter den teknik du plejer - hvad enten det er ovnfritter, airfryer eller lignende. Bare du har sprøde fritter!
  2. Fordel dine fritter på to tallerkner - giv et gavmildt drys salt og fordel mayonnaise over dem efterfulgt af satay sauce. Top af med finthakket løg og server straks.
Del

Seneste nyt

Annonce