Mandekogebogen

Steakhouse Fries

Kæmpefritter til at skovle sovs med!

Pommes frites findes i alle afskygninger - men en klassiker på steakhouse-restauranter eller generelt til måltider med en stor bøf? 

Så skal der Steakfries eller Steakhouse Fries til.

Det er lidt en flyvsk betegnelse, da det også egentlig bare kan betyde pomfritter til din bøf.

Men i min optik er Steakhouse Fries de helt store, tykke bjælker af pommes frites, som er cremede indeni og sprøde udenpå.

Et par rigtige gedigne kartoffelstænger, som lige tager soveskålens indhold på 2-3 dyp.

Og det gode ved tykke pommes frites? Det gør det nemmere at få dem sprøde udenpå og stadigvæk bløde indeni!

Den minder lidt om teknikken til Chunky Fries, bortset fra at man færdiggør dem i ovnen og får et sprødere resultat her. 

Den er baseret på min teknik til at få sprøde pommes frites i ovn - fang den herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Steakhouse Fries

Store, tykke pommes frites!

2 portioner 1 time, 37 minutter
Forberedelse: 2 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 1 time, 5 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk bagekartofler, store
  • 1 l vand
  • 70 ml eddike
  • ½ dl olivenolie, til pensling
  • 1 tsk fint salt

Fremgangsmåde

  1. Skyl dine kartofler grundigt og skær dem ud i tykke stave - gerne omkring 2 centimeter hele vejen rundt (men heller ikke større, da de så vil indeholde for meget fugt til at kunne blive sprøde). Læg dem i en skål koldt vand og lad dem udtrække stivelse i 20-30 minutter.
  2. Bring en liter vand i kog i en elkedel og hæld det i en gryde - tilsæt eddiken og bring i kog igen. Skyl kartoflerne og læg dem i det kogende vand. Når det koger op igen, giver du dem 10 minutter. Hæld herefter vandet fra og fordel kartoflerne på et skærebræt og lad den afkøle i 20 min.
  3. Forvarm ovnen på 200 grader. Pensl hver enkelt pomfrit med rigeligt olie - læg dem på en bageplade eller bagerist med bagepapir og drys med salt. Giv dem først 25 minutter. Åbn herefter for ovnlågen for at lukke damp ud - rod lidt rundt i den og spæd eventuelt til med mere olie. Giv dem 25 minutter igen og gentag med dampen og vend kartoflerne.
  4. Smid dem ind en sidste gang i 25-30 minutter alt efter din ovns temperament, hvor tingene begynder at ske - hold godt øje, så de ikke bliver for mørke. De skal være sprøde og lækre udenpå. Lad dem afdryppe lidt på fedtsugende papir, når de kommer ud og server dem straks til bøf eller dip! De holder sig ikke sprøde så længe, når de er så tykke, da væden vil trække ud mod overfladen - så spis gerne indenfor 10 minutter!
Del

Seneste nyt

Annonce