Mandekogebogen

Breaded Fries

Panerede pommes frites!

En klassiker i det danske hverdagskøkken er rasp kartofler - man vender både at kartofler i rasp og smider dem i ovnen. På den måde bliver de knasende sprøde. Men hvis man lige skal opgradere oplevelsen, så kan man lave noget, jeg kalder breaded fries.

 Her blander man raspen op med krydderier og eventuelt revet parmesanost. Kartoffelbådene bliver let forkogt og derefter decideret paneret i æg og rasp - derfra kan man så fritere dem til perfektion.

Voldsomt sprøde udenpå og cremede indeni.

Du kan i princippet krydre din rasp lige som du ønsker - du kan også lave det hele fra bunden og blende et par skiver daggammelt brød med eksempelvis hvidløg og persille for lidt a la hvidløgsbrøds-fritter!

Jeg brugte min hjemmelavede surdejsrasp - fang teknikken her til hjemmelavet rasp.

Fang teknikken herunder til panerede pommes frites - de kan både laves i ovn og friture:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Breaded Fries: Panerede pommes frites

Sprødt og nemt!

2 portioner 25 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 2 stk bagekartoffel
 • 2 dl rasp (almindelig el. panko)
 • 1 spsk. timian, tørret
 • 1½ tsk fint salt
 • 2 spsk. parmesanost, revet
 • 2 spsk. majsstivelse, kan undlades
 • 4 dl fritureolie/solsikkeolie

Fremgangsmåde

 1. Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Kog dem i 10 minutter i let saltet vand og lad dem køle af til stuetemperatur.
 2. Mens de køler af, blander du raspen med krydderier og osten og stiller klar. Ægget piskes sammen i en skål for sig, og hvis du bruger majsstivelse, skal det også i en skål for sig - majsstivelsen sikrer, at paneringen holder bedre fast og lukker helt tæt op kartoflen.
 3. I friture: Når kartoflerne er kølet af, vendes de først i majsstivelse, derefter i sammenpisket æg og til sidst i paneringen. Varm olien op til ca. 170 grader og friter dem i et par minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Server straks med et drys salt.
 4. I ovn: Forvarm ovnen til 210 grader varmluft - Vend kartoflerne i æg efterfulgt af raspen og smid dem på en bradepande. Giv dem ca. 15-20 minutter, eller indtil raspen begynder at tage farve.
Del

Seneste nyt

Annonce