Mandekogebogen

Wedge Fries: Verdens bedste bådkartofler

Bådkartofler med ekstra magi!

Bådkartofler er en velkendt klassiker i de danske hjem, og går godt som tilbehør til alle mulige kartofler.

Bådkartofler er egentlig bare betegnelsen for, at skærer sin kartoffel ud i både og tilbereder dem.

Men skal man gøre lidt ekstra ud af det og få de sprødeste, lækreste fritter?

Så skal man gå i fodsporene af Wedge Fries.

Samme princip, men med en lille teknik og coating som gør, at de bliver mere sprøde og krydrede - det kan tit være svært at fordele et jævnt lag krydderi, når man smider dem i ovnen.

Men når man laver en slags krydderi-glasur? så sker der magi!

Efter man har skåret dem i både og udvandet dem en smule for stivelse, så skal de vendes i en varm blanding af majsstivelse og krydderier.

Det er ikke en panering, men mere en slags coating, som gør, at du får en cremet, bagt kartoffel i midten, med sprød overflade udenpå.

Et slags lifehack til sprøde pommes frites, hvor du hverken behøver at lege med eddike som de perfekte ovnfritter eller friture til almindelige pommes frites

Fang teknikken herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Wedge Fries

Sprøde og krydrede!

2 portioner 1 time
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk bagekartoffel
  • 200 ml vand
  • 1½ spsk. majsstivelse
  • 1 tsk salt + peber
  • 1 spsk. barbecue-krydderi, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Skyl kartoflerne, men behold skrællen på. Skær dem i både (ca. 4-6 stk. pr. halve bagekartoffel) - læg dem i iskoldt vand i 30-60 minutter for at udvinde stivelse. 3
  2. Når de har stået i vandet, skal de tørres grundigt med viskestykke med eller køkkenrulle - det er vigtigt, da krydderiblandingen ellers kan have svært ved at sidde fast.
  3. Opløs majsstivelsen i vandet og bring det i kog - når du har lind og tyktflydende 'glasur'. Tilføj krydderi, salt og peber og tag det af varmen.
  4. Lad det køle af i den tid, det tager at varme ovnen op til 210 grader varmluft - når ovnen er varm, vendes de tørrede kartofler i krydderi-glasuren i et jævnt lag. De skal coates i et tyndt lag og helst ikke klumpe (Da det ellers vil blive 'gummi-agtigt' i stedet for sprødt). Alternativt kan du pensle det på hver enkelt kartoffel. Læg dem på en bageplade med bagepapir og smid dem i ovnen - vend dem løbende hvert. 15. minut, men pas på, at glasuren ikke ryger af. Det er denne, som bliver sprød og krydret, når vandet fordamper.
  5. Steg dem i 50-60 minutter, indtil de er mørke, sprøde og lækre. Herfra er de klar til at hapse!
Del

Seneste nyt

Annonce