Chokolade-croissant
Et twist på en klassiker.
Croissanter er en gudespise til kaffebordet med sine luftige lag og sprøde overflade.
Jeg har eksperimenteret i længere tid med forskellige slags wienerbrød - og når man først formår at tøjle wienerbrødsdejen, så er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan lave med wienerbrød.
Mine bedste wienerbrødsopskrifter er indtil videre tebirkes og grovbirkes - men i denne omgang har jeg eksperimenteret med en variation af croissant.
Man kan får croissanter med chokolade indeni - men denne udgave er med kakao i dejen, så man får en mørk, dyb og lækker smag til brødet. Uden at det bliver sådan rigtigt en dessert!
Den er sprød, mørk i farven og med masser af smør.
Fang opskriften herunder - og foldeguiden finder du i videoen herunder:
Chokolade-croissant
Sprøde, mørke croissanter!
6 portioner
1 time, 5 minutter
Forberedelse: 30 minutter
Ventetid: 20 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion
Ventetid: 20 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ingredienser
- 200 gram hvedemel
- 150 ml sødmælk
- 10 gram kakaopulver
- 2 spsk. sukker
- 20 gram gær
- ½ tsk salt
- 100 gram koldt smør
Fremgangsmåde
- Opløs gær i mælken - tilsæt hvedemel, kakao, salt og sukker og ælt det godt sammen. Hæld herefter dejen ud på et meldrysset bord, og ælt indtil den er sammenhængende og ikke klistrer. Lad den hæve i 30 minutter.
- Rul dejen ud til en firkant på 30x30 og smid den i køleskabet. I mellem tiden banker du smør fladt mellem et stykke bagepapir til en ca. cirkel på 20x20 cm. Læg også denne på køl.
- Når både dej og smør er kolde, lægges smørret på toppen af dejen - fold dejen indover smørret som et 'brev' og rul den ud til en rektangel på 40x20 cm. Fold den 3 gange - se visuel guide i videoen ovenover! Læg den herefter på køl igen.
- Gentag processen to gange (rul ud til rektangel på 40x20, fold 3 gange, afkøl) - når den har været på køl en sidste gang, så rulles den ud til ca. 40x20 igen og skæres i aflange trekanter - 6-8 styk, alt efter hvor store du ønsker dine croissanter.
- Rul dem fra bunden og til spidsen på hver trekant ligesom med pølsehorn - lad dem hæve i 20 minutter, mens du varmer ovnen på til 190 grader varmluft. Afbag dem i 15-16 minutter.