Mandekogebogen

Hjemmebagte gifler

Bløde og lækre!

Gifler kender de fleste som de små, lækre kage-snacks fra supermarkedet, hvor man basalt set bare får en miniature-udgave af en klassisk kanelsnegl. Vendt på siden!

De er faktisk overraskende nemme at bage selv, så hvis du har mod på hjemmebagte gifler med kanel og remonce, så har jeg en nem og overskuelig opskrift til dig. 

Ingen onde ord om Pågens famøse Gifflar, men den hjemmelavede version trækker altså pluspoint på smags- og konsistensfronten!

Det er lidt ligesom tematikken med citronmåne fra tankstationen kontra den hjemmelavede version - de kan slet ikke sammenlignes, når vi snakker smagsoplevelse. 

Med et par variationer på den klassiske kanelsnegl - og selvfølgelig foldningen - får man en lille lækker hapser til kaffen. De holder sig saftige i et par dage i en lukket beholder og så kan de fryses ned.

Jeg har eksperimenteret lidt med at lave den hjemmelavede giffel i to versioner - en klassisk med remonce og en med chokolade.

Den ene er den saftige, bløde og lækre med smørholdig remonce og kanel, og den anden er den, der smager bedst nybagt, da chokoladen sætter sig.

Men den er stadig lækker, når den er afkølet - specielt hvis man lige akkompagnerer den med en solid kop mørk kaffe. Både til morgenbordet i weekenden og til eftermiddagskaffen!

Hjemmebagte gifler er en nem og hurtig opskrift på sødt til kaffen, som du på ingen ting kan lave.

Herunder får du opskriften på at lave begge to på samme tid!

Hvis du derimod kun vil lave enten/eller - så skal du blot fordoble den ene slags fyld, men bruge samme mængde dej.

Se med herunder:

- og hvis du er mere til klassiske kanelsnegle, så fang opskriften her.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Gifler

Hjemmelavede snacks!

15 portioner 1 time, 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 45 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 250 gram hvedemel
 • 15 gram gær
 • 100 ml mælk
 • 100 gram smør
 • 1½ spsk. kanel, stødt
 • 2 tsk kardemomme, stødt
 • 2 spsk. rørsukker/brun farin
 • 1 stk æg
 • 50 gram sukker
 • 150 gram chokolade (mørk eller lys)

Fremgangsmåde

 1. Lun mælken i en gryde og lad 50 g smør smelte ud i det - lad det køle ned, til det er lunkent.
 2. Opløs gær i mælken og tilsæt 1 spsk. kanel, kardemomme, rørsukkeret/brun farin og ægget. Bland godt sammen.
 3. Tilsæt hvedemelet og ælt grundigt sammen - vend herefter dejen ud i køkkenbordet og ælt den med lidt mere mel, indtil den har en sammenhængende konsistens, som ikke klistrer.
 4. Læg et viskestykke over dejkuglen og lad den hæve på køkkenbordet i 45 minutter.
 5. Bland i mellemtiden 50 g smør og 50 g sukker med 1/2 spsk. kanel til remoncen. Riv desuden chokoladen på et fint rivejern, så det er klar til udrulningen - såfremt du kan bager én slags, så skal du bare ignorere den ene del af fyldet.
 6. Del dejen i to (eller blot 1, hvis du kun laver et slags fyld) og ruld dem ud til aflange rektangler, eksempelvis 30x40 cm.
 7. Fordel remoncen på den ene og chokoladespånerne på den anden.
 8. Foldeteknik: I stedet for at rulle dejen sammen som en roulade, folder man i stedet dejen sammen, som hvis man bukker et stykke papir - fold en kant på omkring 5 centimeter på den lange side og fortsat ovenpå hinanden, indtil den er foldet sammen som en 'firkantet' pølse.
 9. Skær mundrette stykker ud af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl eventuelt med lidt mælk eller æg. Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 15 minutter.
Del

Seneste nyt

ANNONCE