Mandekogebogen

Hotteok - koreanske dessert-pandekager

Pandekager med fyld!

Pandekager er altid en sikker vinder, når man skal lave en lækker dessert til både børn og voksne - og når vi så snakker en opskrift på fyldte pandekager?

Så begynder det at blive rigtig lækkert!

I denne omgang har jeg kastet mig over en dessert og snack fra det koreanske køkken, som går under navnet Hotteok.

Opskriften giver små, runde lækre og tykke pandekager, som er blevet fyldt med en form for nødde-remonce bestående af hakkede valnødder, brun farin og kanel.

Det giver et blødt og lækkert brød, hvor den indeni bliver karamelliseret og cremet.

Det er utrolig nemt at lave og giver en hurtig og lækker dessertsnack, du kan bruge til både aftenkaffen, desserten eller måske det søde element til morgenbordet.

Valnødder er den klassiske tilgang, men du kan selv vælge, hvilken slags nødder, du gerne vil have i dine pandekager.

Det kan sagtens være mandler, hasselnødder, cashewnødder eller måske pistacienødder.

Sødt, nemt og lækkert! 

ANNONCE
Hotteok - koreanske dessert-pandekager
Udskriv opskriften

Hotteok - koreanske dessert-pandekager

Luftige og lækre med fyld!

6 portioner 1 time, 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

Dej
 • 170 gram hvedemel
 • 130 ml mælk
 • 10 gram gær
 • 10 gram rørsukker
 • 0,3 tsk fint salt

Nødde-remonce
 • 50 gram brun farin
 • 50 gram valnødder
 • 2 spsk. mørk sirup
 • ½ tsk kanel, stødt

Fremgangsmåde

 1. Opløs gæren i mælken og tilsæt sukker, salt og hvedemelet - ælt det grundigt sammen i nogle minutter. Den skal stadigvæk være klistret. Drys lidt mel på, så du lige kan forme den til en bold og læg den i en skål med film over - lad den hæve på stuebordet i 1 time.
 2. Bland i mellemtiden ingredienserne til fyldet i en skål - siruppen er med til at få det til at hænge bedre sammen og nemmere karamellisere under stegning.
 3. Når dejen er hævet, slås luften ud af den igen - fugt dine fingre med lidt olie, så du kan arbejde med den let-klistrende dej. Fordel den i 6 lige store portioner - form dem til små cirkler på ca. 7-8 cm i diameter og læg en spiseskefuld fyld i midten. Luk dem sammen, så de former en bold. Der sker i øvrigt ikke noget, hvis der går hul på dejen under stegning, da det bare karamelliserer - så de behøver ikke være perfekte i formen.
 4. Varm en pande op til middelhøj varme og smør et tyndt lag olie på - læg dem 2-3 af gangen på panden og steg dem gyldenbrune på den ene side i ca. 1 minut - det er med at til at få den til at sætte sig. Vend den nu om på panden, og klem den gyldenbrune side ned mod panden med et grydelåg, indtil du har en flad, rund pandekage med en højde på ca 1-1,5 centimeter. Lad den stege et minuts tid, og skru ned på lavt blus og læg låg eller stanniol over - hold øje med, at de ikke brænder på og vend den eventuelt af og til. Giv dem 4-5 minutter under låg, så fyldet kan smelte. Gentag processen med resten.
 5. Efter stegning er de klar til at spise!
Del

Seneste nyt

Annonce