Mandekogebogen

Brunchpandekager

Det søde element til weekendens brunch!

Mangler du lige den perfekte opskrift på pandekager til brunchen i weekenden?

Så er denne et sikkert hit - den er nem at strikke sammen, smager fantastisk og så kan du altid freestyle med appelsinskal, chokolade og andre elementer!

Se med herunder:

Brunchpandekager

Bløde og lækre!

20 portioner 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3 dl hvedemel
  • 2 stk æg
  • 2½ dl kærnemælk
  • 3 spsk. rørsukker
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ stk vaniljestang
  • 1 tsk kardemomme
  • 20 gram smør

Fremgangsmåde

  1. Pisk alle de våde ingredienser og sukkeret godt sammen med et piskeris. Prøv først med den mindste dosering af kærnemælk (ca. 2,5 dl), da vi ønsker at få en ret tyk dej til sidst - så du altid kan dosere mere til, hvis dejen alligevel bliver for tyktflydende.
  2. Vend mel, bagepulver, vaniljekorn (knust ud på et skærebræt med lidt rørsukker) og kardemomme sammen i en skål og hæld det samlet i den våde masse. Pisk det hele grundigt sammen, så massen er lind og uden klumper.
  3. Smelt en 1/2 teskefuld smør på panden og steg 3-5 klatter på panden ved middelvarme. Steg dem gyldne på begge sider og hold de færdige pandekager varme i ovnen.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt