Mandekogebogen

Kokospandekager med karamelliseret banan

Asiatisk dessert - pandekager med kokosmælk!

Pandekager går man aldrig galt i byen med - uanset om du har tænkt dig at lave klassiske, tynde pandekager eller de mere fluffy og tykke pandekager til brunchen.

Jeg har eksperimenteret lidt med en asiatisk version, hvor man laver dejen med kokosmel og kokosmælk og fylder dem med karamelliseret banan og limejuice.

Saftigt, sødt, syrligt og lækkert!

Se med herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kokospandekager med karamelliseret banan

Saftige og sprøde!

4 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 600 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 80 gram hvedemel
  • 50 gram sukker
  • 35 gram kokosmel
  • 3 dl kokosmælk
  • 1 stk æg
  • 2 spsk. smør, til stegning
  • 2 spsk. brun farin
  • 3 stk banan
  • ½ stk lime, økologisk

Fremgangsmåde

  1. Varm en pande op til middelvarme og hæld din kokosmel på - den skal tørsteges i nogle minutter, indtil den bliver let gylden i overfladen, som fremhæver smagen.
  2. Hæld kokosmel i en skål med hvedemel og sukker og bland sammen - hæld nu kokosmælken i blandingen og rør den ud til en ensformig masse, derefter tilsættes ægget. Du skal gerne have en tyktflydende masse.
  3. Varm en pande op med lidt smør og steg pandekager 1,30-2 minutter på hver side, indtil de er blevet gyldne og brune. Læg den løbende på en tallerken under et stykke stanniol, så det holder sig varmt.
  4. Når sidste pandekage er i hus, skæres bananerne ud i skrå skiver - tilsæt 2 spsk. smør til panden, som du brugte til pandekagerne, der stadigvæk står på middelvarme. Lad smørret bruse op og læg så skiverne af banan på. Lad den stege i nogle minutter, indtil de bliver brune i overfladen.
  5. Drys brun farin udover bananerne sammen med friskpresset saft fra den halve lime - lad dem karamellisere og få en overflade med sukkeret.
  6. Tag dem af panden og fyld dem i de lune pandekager - enjoy!
Del

Seneste nyt

ANNONCE