Mandekogebogen

Citronfromage

Klassisk opskrift på en mormor-dessert - citron-fromage!

Citronfromage - en opskrift, som du enten hader eller elsker. Der er ingen mellemvej!

Citronfromage er en klassisk og nem opskrift på en ægte mormor-dessert fra gamle dage.

Den er fed, frisk og syrlig - og så kan man mætte mange mennesker med få råvarer. 

Du husker måske kagebordet eller eftermiddagskaffe hos dine bedsteforældre, hvor der blev hevet en lækker citronfromage med flødeskum på bordet. 

Det er en dessert og/eller kage, som fortjener at få lidt mere kærlighed i nyere tid - den kan godt gå lidt hen i glemmebogen netop fordi den er så gammeldags.

Mange tænker nok, at citronfromage er ærkedansk - men det er faktisk en opskrift fra det søde køkken, som stammer fra Italien - mere specifikt Piemonte i det nordlige Italien.

Danskerne har adapteret deres opskrift på panna cotta al limone, som groft oversat betyder noget a la en budding, som består af fløde med citron.

Herunder får du min opskrift på en helt klassisk citronfromage, hvor min balance mellem æggene giver den rette luftighed og cremethed på samme tid.

Tricket til den perfekte citronfromage er nemlig at lave den luftig og cremet på samme tid - tit kan de ende med at blive for kompakte og 'gummi'-agtige, hvis man bruger for meget husblas.

Denne opskrift rammer konsistensen lige i skabet.

Følg min guide herunder og lav en klassisk citronfromage til kaffen eller din dessert herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Citronfromage

Den perfekte konsistens!

4 portioner 3 timer, 15 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 3 timer
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 2 stk citron, økologisk (små)
 • 120 gram sukker
 • 2½ dl piskefløde
 • 4 stk husblas
 • 4 stk æggeblomme
 • 2 stk æggehvider

Fremgangsmåde

 1. Riv skallen af en citron og stil til side. Pres derefter citronsaft ud i en gryde - mængdemæssigt skal du bruge lige omkring en halv deciliter friskpresset citronsaft. Opblød husblassen i en skål med koldt vand i 10 minutter.
 2. Opvarm citronsaften ved svag varme i en gryde - vrid husblas for vand og hæld den i den lune citronsaft. Når husblassen er opløst, tages saften fra komfuret og stilles til afkøling.
 3. Pisk æggeblommer og sukker i 3-4 minutter, indtil du har en tyk, luftig og cremet æggesnaps - når citronsaften er afkølet, piskes citronsaft og skallen fra en citron sammen med æggesnapsen.
 4. I en ny skål pisker du piskefløden til en lind og luftig creme - gør det eventuelt i hånden med en piskeris, så du sikrer dig, at du får en let og let flydende konsistens på din flødeskum. Vend den forsigtigt i æggesnapsen.
 5. Pisk dine to æggehvider helt stive, så de kan vendes over hovedet - tag 2 spsk. af den piskede æggehvide og rør den godt ud i æggesnapsen - på den måde laver du massen lidt mere luftig, inden du putter resten i, og dermed sørger for, at du ikke slår al luften ud af æggehviderne. Vend resten af æggehviderne i, indtil det er ensformig masse.
 6. Hæld massen i en skål og stil den på køl i minimum 3 timer - gerne natten over. Serveres med letpisket flødeskum!
Del

Seneste nyt

Annonce