Mandekogebogen

Citronsorbet

Lækker læskende opskrift på citronsorbet!

Citronsorbet er en fantastisk læskende sag på en varm sommerdag, og opskriften på hvilken som helst slags sorbet er faktisk ganske nemt.

Det kræver blot, at du laver en grund-sukkerlage, som du kan tilføre smag til. 

Herunder får du en nem og læskende opskrift på citronsorbet, som passer perfekt som en ganerenser, dessert, element i en tung chokolade-ret eller bare en hurtig snack!

ANNONCE

Citronsorbet

Læskende og velsmagende!

4 portioner 50 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 40 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk citron, økologisk
  • 1 stk appelsin, økologisk
  • 250 ml vand
  • 200 gram sukker
  • 1 spsk. glukosesirup, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Kog vand og sukker op, indtil sukkeret er helt opløst. Glukosesirup kan tilsættes for at sikre konsistensen og undgå krystallisering, men er ofte ikke nødvendig.
  2. Pres citronerne for saft og hæld sammen med sukkervandet sammen med revet skal af én af citronerne.
  3. Lad det hele simre ved svag varme i nogle minutter – Si efterfølgende kød og skal fra saften og kør den på ismaskine.
  4. Lad den stå i fryseren i en time, så er den klar til servering.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt