Mandekogebogen

Citronsorbet

Lækker læskende opskrift på citronsorbet!

Citronsorbet er en fantastisk læskende sag på en varm sommerdag, og opskriften på hvilken som helst slags sorbet er faktisk ganske nemt.

Det kræver blot, at du laver en grund-sukkerlage, som du kan tilføre smag til. 

Herunder får du en nem og læskende opskrift på citronsorbet, som passer perfekt som en ganerenser, dessert, element i en tung chokolade-ret eller bare en hurtig snack!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Citronsorbet

Læskende og velsmagende!

4 portioner 50 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 40 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk citron, økologisk
  • 250 ml vand
  • 200 gram sukker
  • 3 spsk. glukosesirup, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Kog vand og sukker op, indtil sukkeret er helt opløst. Glukosesirup tilsættes for at sikre konsistensen og undgå krystallisering.
  2. Pres citronerne for saft og hæld sammen med sukkervandet sammen med revet skal af én af citronerne.
  3. Lad det hele simre ved svag varme i nogle minutter – Si efterfølgende kød og skal fra saften og kør den på ismaskine.
  4. Lad den stå i fryseren i en time, så er den klar til servering.
Del

Seneste nyt

Annonce