Mandekogebogen

Falafel Pita: Pitabrød med falafel

Sprødt, lækkert og hjemmebagt!

En Pita Kebab har altid været min go-to, når vi snakker en god pita - hvad enten vi taler hjem fra byen, den lille sult eller en hurtig aftensmad.

Men hvis man finder det helt rigtige sted, hvor der bliver lavet gode falafler? Så går man aldrig galt i byen med en Pita med falafel.

Man kan få så mange tørre og kedelige falafler rundt i landet - så hvis du lige vil sikre dig, at den sidder i skabet? Så lav dem selv.

Jeg har lavet en opskrift på en Falafel med Pita - sprøde, krydrede falafler med tzatziki, grønt og hjemmebagte pitabrød.

En nem og lækker aftensmad, som lige giver lidt take-away-vibes på hjemmelavet-fronten!

Fang opskriften herunder:

Her finder du opskriften på hjemmebagte pitabrød.

Her finder du opskrift på Tzatziki.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pitabrød med falafler

Sprødt og lækkert!

4 portioner 40 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 8 stk hjemmebagte pitabrød (se opskriften længere oppe i artiklen)
  • 2 håndfuld salat, finthakket
  • 1 stk rødløg
  • 2 dl tzatziki (se opskriften oppe i artiklen)
  • 250 gram kikærter, kogte
  • 1½ tsk spidskommen, stødt
  • 1½ tsk koriander, stødt
  • 1 spsk. citron- eller limesaft
  • ½ tsk fint salt
  • ½ stk rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. hvedemel (eller glutenfri alternativer)
  • 400 ml fritureolie/solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Lav pitabrød og tzatziki efter opskrifterne længere oppe, så de er klar.
  2. Blend de kogte kikærter med citronsaft, hvedemel, krydderier, finthakket hvidløg og finthakket løg - blend til en grødet masse. Den skal kunne samles med fingrene lidt ligesom en pebernøddedej - tilsæt eventuelt lidt mere hvedemel og en sjat olivenolie, hvis den virker meget løs og krummet. Det er bedst at bruge selvkogte kikærter, da dem på dåse kan drille lidt på konsistensen. form små kugler (store eller små) med hænderne.
  3. Varm olien op til ca. 170 grader - steg dem gyldne og sprøde i nogle minutter og dryp dem af på fedtsugende papir. Flæk dine pitaer, smør dem med tzatziki og fyld grønt i sammen med de stegte falafler.
Del

Seneste nyt

ANNONCE