Mandekogebogen

Fastelavnsbollerne ruller igen: Toms Skildpadder, brunsviger eller klassisk med fløde og creme?

Landets bagerier trækker igen i tænkehatten for at få kunderne til disken

Det er fastelavnsbollesæson hos landets bagere og konditorer, og ovenpå sidste års nedlukkede, lækkersultne fastelavnsbollesæson, er det svært at tro, at fastelavnsbollen kan få endnu mere fokus - men 2022 ser ud til et blive endnu et fantastisk år for fastelavnsbollen. 

Kagen ses i et væld af forskellige variationer og prislejer landet over, og kampen om kundernes opmærksomhed er stor. Derfor slår nogle bagere sig ned på fantasifulde smagssammensætninger - en af dem er Othello Bageriet i Aalborg, der har fået en del opmærksomhed på årets nye varianter: Her laver man blandt andet fastelavnsboller med chokolade-skildpadder, en helt vild Brunsviger-hybrid og andre gode sager. 

Det er ikke altid, man lige har overskud til at give sig i kast med hjemmelavede fastelavnsboller, især af wienerbrødsvarianten, og slet ikke, når der er spændende nye kreationer på bagerens disk.

Vi slog vejen forbi bageren, for at se nærmere på de nye boller - til vores store skuffelse, var bagerens brunsviger-bolle allerede udsolgt, og vi måtte i stedet slå os til tåls med Choko-skildpadde fastelavnsbollen og en nyhed med passionscreme. 

ANNONCE
Fastelavnsbolle med passionsfrugtcreme og chokolade fra Othello Bageren - Fastelavnsbollerne ruller igen: Toms Skildpadder, brunsviger eller klassisk med fløde og creme? Fastelavnsbolle med passionsfrugtcreme og chokolade fra Othello Bageren

De to boller var behagelige bekendtskabe, og mens skildpadde-varianten formentlig løber med kærlighed ved første blik, var passions-bollen redkationens favorit - en let syrlig, tropisk frugtcreme skaber en fantastisk balance med den fede fløde og er helt bestemt et besøg værd. Bollerne hos Aalborg-bageren er desuden til at anskaffe sig for en forholdsmæssig god pris: Blot 25 kroner stykket, skal man punge ud for bagerens fastelavnskreationer. 

Hvilke skæve og skøre fastelavnsboller har du mødt ude i det danske vinterland?

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce