Mandekogebogen

French Onion Soup: Fransk løgsuppe med ostebrød

En ægte vinterklassiker!

Hvis du leder efter en nem og lækker varmende og fyldig suppe til en kold dag? Så går du ikke galt i byen med en lækker omgang French Onion Soup.

Den franske løgsuppe er en hyldest til løget, som kan give så meget smag til mad, så længe den får kærlighed nok.

Løgsuppe laver man på almindelige løg, som bliver karamelliseret og dernæst overhældt med bouillon, så man kan infuserer den med en dyb løgsmag. 

En klassisk, nem og fyldig suppe, som naturligvis er bedst kendt for sin 'topping' - nemlig en skive brød, som er gratineret med ost!

Løgsuppe og mad lavet med løg har været udbredt i hele verden og som minimum helt tilbage til det antikke Rom.

Men den moderne version, vi kender bedst nu om dage, blev gjort populær i det 18. århundrede i Paris i Frankrig. 

Den traditionelle måde at lave suppen på, er at hælde suppen i portionsskåle, som man så topper med ostebrødet og smider i ovnen for at smelte inden servering.

Så ligger brødet lidt som en 'flyder' midt i suppen - har du ikke portionsskåle, som kan tåle at komme i ovnen?

Så kan du blot lave ostebrødet ved siden af og hælde suppen i dybe tallerkener, når den er færdig - og lægge brødet på efterfølgende.

Det er hip som hap i forhold til smagen.

Fang min opskrift på den klassiske suppe herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

French Onion Soup: Fransk løgsuppe med ostebrød

Fyldigt og varmende!

4 portioner 1 time, 5 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 4 stk løg
  • 50 gram smør
  • 1 spsk. balsamico-eddike
  • ½ tsk rørsukker, kan undlades
  • 1½ tsk timian, tørret eller frisk
  • 3 stk laurbærblade
  • ½ dl tør hvidvin, kan undlades
  • 1 tsk salt + peber
  • 1,2 l hønsebouillon - eller grøntsags
  • 4 stk brød i skiver (surdej, toast, baguette, etc.)
  • 200 gram god smelteost: cheddar, gouda, vesterhavsost, parmesan etc.

Fremgangsmåde

  1. Snit dine løg i tynde skiver. Smelt smørret i en høj pande og smid løgene på - steg dem ved middelvarme i ca. 30-35 minutter, indtil de er mørke, karamelliserede og gyldne. Halvvejs i stegningen putter du balsamico og sukker på, som hjælper på karamelliseringen og en dybere smag.
  2. Hvis du bruger hvidvin, hælder du det først i løgene, som du deglacerer panden lidt - dernæst tilsætter du bouillon, laurbær, timian og salt og peber. Lad det simre i 30-40 minutter og smag til undervejs.
  3. Den traditionelle måde: Når suppen er klar, hældes denne i portionsskåle, som kan tåle at komme i ovnen. Rist en skive brød pr. portion på brødrister, i ovnen eller på en pande i smør/olivenolie - læg denne i midten af suppeskålen og riv rigelige mængder ost på (omkring 50 g pr. portion). Stil den så i en forvarmet ovn på 200 grader i 10-12 minutter, indtil osten er smeltet. Server rygende varmt.
  4. Den hurtige måde: Når suppen er klar, skruer du ned på simreblus - rist dit brød og riv osten udover. Smid skiverne i ovnen i 10-12 minutter og server dem sammen med suppen i dybe tallerkener.
Del

Seneste nyt

Annonce