Mandekogebogen

Fried Chicken Burger

Simpel, nem klassiker!

En god kyllingeburger er altid et godt bud på en burger, hvis man skal prøve noget udover det sædvanlige med oksebøf og grønt - og så er det overraskende nemt at lave sprød kylling med en knasende overflade, som man eksempelvis ser på KFC.

Saftigt kød og en sprød, krydret overflade sammen med en hurtig mayo lavet med chilisauce og estragon - så er weekendens brugermenu for alvor skudt i gang!

Har man god tid, kan man lade kyllingen trække i marinaden natten over - og ellers kan man lade den marinere 30-60 minutter, hvis det skal gå hurtigt.

Sammen med lidt salat og andet grønt og en god burgerbolle - eksempelvis mine Potato Buns - så er der ikke et øje tørt på burger-fronten!

Fang opskriften herunder!

Opskrift på barbecue-krydderi

ANNONCE
Udskriv opskriften

Fried Chicken Burger

Sprød og saftig!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 750 kcal pr. portion

Ingredienser

Kylling og panering
  • 2 stk kyllingebryst
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk fint salt + peber
  • 400 ml fritureolie/solsikkeolie
  • 1 spsk. barbecue-krydderi (se opskriften længere oppe i artiklen)

Kærnemælk-coating
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 spsk. chilisauce (eksempelvis sriracha)
  • 1½ tsk røget paprika
  • 1 tsk fint salt + peber

Burger, fyld og dressing
  • 2 stk burgerboller
  • 1 håndfuld salat, agurk, tomat eller andet grønt
  • 1 dl god mayonnaise (hjemmelavet eller købt)
  • 1 tsk estragon (frisk eller tørret)
  • 2 tsk chilisauce (sursød eller sriracha)

Fremgangsmåde

  1. Start med at dele hvert kyllingebryst i to og bank det mørt og mere fladt med en kødhammer.
  2. Pisk kærnemælk sammen med chilisauce, røget paprika samt salt og peber. Læg kyllingebrysterne i lagen - og ladet trække minimum 30 minutter og op til dagen efter.
  3. Snit grønt og stil klar til burger-samling senere. Bland mayo med estragon og chilisauce og smag til med salt og peber.
  4. Bring olien op på ca. 170 grader - mens olien varmer, blander du hvedemel, barbecue-krydderi samt salt og peber sammen. Løft kyllingerne enkeltvis op af lagen og ned i hvedemel - pres hvedemelet godt omkring kyllingen, så den for en 'nubret' overflade. Jo mere jo bedre, da det er paneringen, som bliver sprød og holder på saften!
  5. Friter dem i olien, indtil de er gyldne og sprøde - 5-6 minutter alt efter størrelse. Saml burgeren med dressing, grønt og sprød kylling - og spis løs!
Del

Seneste nyt

Annonce